Šarićev pajtos saslušan i oslobođen

0

 

 

još jedan od Šarićevih kompanjona pušten na slobodu: Draško Vuković

 

 

Crnogorska policija uzela je u petak izjavu D.V. iz Berana, a potom ga je pustila kući.

 

Prema osobi D.V, kako je saopšteno, "dalje eventualne mere" će biti preduzete u skladu sa zakonima Crne Gore, na osnovu komunikacije sa nadležnim organima država koje potražuju ovo lice i obaveza koje proističu iz članstva crnogorske policije u Interpolu.

 

Kako je ranije preneo Radio Slobodna Evropa, u Beranama se traga i za Borisom Labanom, sa kojim je policija u kontaktu, a u toku je dogovor o predaji, nezvanično saznaje TV Vijesti.

 

Vuković i Laban su pre dva meseca saslušavani u beranskoj policiji, ali tada nisu zadržani u pritvoru, jer za njima nije bila raspisana međunarodna poternica.

 

Homen: Primer loše saradnje

Državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen ocenio je da puštanje na slobodu Draška Vukovića nije primer dobre saradnje, i naveo da crnogorske vlasti nisu obavestile to ministarstvo o njegovoj predaji.

"S obzirom na to da su za Vukovićem raspisane poternice, ne samo Srbije, nego i drugih evropskih zemalja, potez crnogorskog pravosuđa nije primer dobre saradnje", izjavio je Homen Tanjugu.

On je, međutim, izrazio nadu da će na sastanku ministara pravde Srbije i Crne gore Snežane Malović i Miraša Radovića biti rešeni postojeći problemi i unapređena sradnja dve države u borbi protiv organizovanog kriminala.

Beranac Draško Vuković, osumnjičen za učešće u švercu više od dve tone kokaina, kao član klana Darka Šarića, predao se jutros crnogorskoj policiji, ali je nakon davanja izjave pušten na slobodu.

 

Inače, crnogorska Uprava policije saopštila je da je od dve referentne bezbednosne agencije dobila obaveštenje da se Darko Šarić, koga traži srpski Interpol zbog sumnje da je umešan u šverc više od dve tone kokaina iz Južne Amerike, nalazi u jednoj evropskoj državi.

 

Policija je, kako se navodi, negirala da im je američka bezbednosna agencija DEA dostavila bilo kakve podatke o tome da se Šarić skriva u Bijelom Polju, ili bilo gde na teritoriji Crne Gore.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here