facebook/Vidak Saraa
Sara Vidak

Viši sud u Beogradu je kotorskom Osnovnom sudu dostavio presudu kojom je Saru Vidak, studentkinju iz Beograda proglasio krivom i osudio je na kaznu zatvora u trajanju od 30 dana.

U kaznu je uračunato vreme provedeno u pritvoru, počev od 14. avgusta do 5. septembra 2018.

Vidak će kaznu izdržavati u prostorijama u kojima stanuje, bez elektronskog nadzora.

U obrazloženju presude kaže se da je Sara Vidak proglašena krivom presudom Osnovnog suda u Kotoru od 5. septembra 2018. godine, zbog izvršenja krivičnog dela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Vidak je kotorski Osnovni sud osudio na kaznu zatvora u trajanju od četiri meseca.

Ministarstvo pravde Republike Srbije je dostavilo 6. decembra 2018. godine Višem sudu u Beogradu molbu Osnovnog suda u Kotoru, kojom se od pravosudnih organa Srbije traži izvršenje strane krivične presude, što je u skladu sa odredbama Ugovora Crne Gore i Srbije o međusobnom izvršavanju sudskih odluka u krivičnim stvarima.

Vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu je održalo sednicu kojoj je prisustvovala okrivljena Vidak.

Ona je izjavila da smatra da suđenje nije bilo pravično i fer, a njen advokat Jakša Peković je smatrao da nisu ispunjeni uslovi za priznanje strane sudske odluke. On je kazao da, ukoliko sud odluči drugačije, izvršenje bude u kućnim uslovima, za što postoje uslovi.

Vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu, kojim je predsedavala predsednica Veća – sudija Olivera Đurić je, prilikom donošenja presude, uzelo u obzir da Sara Vidak nije ranije osuđivana, da se radi o mladoj osobi koja se korektno ponašala za vreme trajanja postupka.

3 COMMENTS

  1. Srbi su najugrozeniji od raznih dosljaka dobro ugoscenih u Srbiji, to je ono sto je najtragicnije vec decenijama. Zakljucak ti je bas neinteligentan, a kriva je za nesto sto nije uradila samo da zadovolji ostrasene i srbomrsce bez racia. I nece dete da robija na pravdi Boga, bice par dana u kuci. Kad bi Srbija bila tako pravedna prema montenegrima, zatvori bi ovde bili puni junacina i tica sinjih koji Srbiji svakog dana cine svakojaka zla, ali imaju zastitu svojih zemljaka ustolicenih od Tita na ovamo. Progledace i Srbi uskoro, ako Bog da jos malo pameti, pa cete onda biti u Srbiji ono sto i treba, stranci iz druge drzave. Ovako vam bas lepo ide, vasa drzava je samo vasa, a nasa je i vasa naravno, od vas je ceo svet postao, vi ste najstariji na Balkanu ili bar jednako ko siftari, jos ameri nisu odlucili ko je??

    • Nema došljaka u Srbiji, sve su to vaši ”oriđinali”. Kriva je jer su optužbe dokazane a očigledna je montenegrofobija bez racia. Za ”dete” me nije briga, u Crnu Goru ga više krakati neće. Trebaju svi koji krše zakon, biti kažnjeni, a nije mi poznato da su Crnogoirci povlašćeni u tom pogledu. Pa vi sami dajete sve povlastice svakome ko se izjasni da je Srbin, a to Crnogorci svakako nijesu, već posrbice i oni su vaši.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here