Saša Matić: Moje “svađe” sa Severinom

0

Ostvarena želja: Saša Matić
 

– Moja dugodišnja prijateljica je Marijana Vučković, Severinina sestra. Vremenom sam upoznao njenu porodicu, pa tako i moju koleginicu. Kad god bismo se sreli, pominjali smo da bi lepo bilo da snimimo duet. Eto, najzad smo to i ostvarili. Komponovao sam melodiju, a moj drug iz Valjeva Žuća Smiljanić je napisao tekst. Inače, on je uradio i pesmu "Nije ljubav trag na hartiji", sa kojom sam pre četiri godine osvojio prvu nagradu stručnog žirija na Grandovom festivalu. U startu se znalo da je numera duetska, samo je trebalo odlučiti sa kim ću je otpevati. Severina mi je odmah pala na pamet. Pozvao sam je i samo rekao da joj na mejl šaljem nešto što mora da čuje, pa čekam njeno mišljenje. Taj demo snimak sam uradio sam, otpevao sam i muški i ženski deo, i biću neskroman, pa reći da je to odlično zvučalo – smeje se Matić.

 

Kaže da je prošlo nekoliko dana, a od odgovora od nje nije bilo.

– Najzad mi je zazvonio telefon, a ona je samo izgovorila: "Ajme, šta je ovo? Pa to je sjajno, fenomenalno, kad snimamo?" Bio sam još ponosniji jer sam baladu sam

Na Grandu kao autor

Hoćete li učestvovati na ovogodišnjem Grandovom festivalu?
– Neću biti među pevačima, ali možda se ipak nađem među takmičarima kao autor. Nemojte me pitati ko će pevati pesmu koju sam napisao jer još ništa ne znam, imam i ženskih i muških numera.

komponovao. Radni naziv joj je "Živeti u moru tuge". Otpevali smo je, snimili, nadam se da ćemo je promovisati u septembru, čim uradimo i spot za nju.

Da li ste u studiju snimali zajedno?
– Najveći problem nam je da uklopimo vreme. Oboje imamo unapred dogovorene nastupe. Zato sam svoj deo snimio u beogradskom studiju, a ona kod Nikše Bratoša u Zagrebu. Jedan dan svog godišnjeg odmora iskoristio da odletim iz Dubrovnika u Zagreb, zajedno sa saradnikom Dejanom Abadićem, pa smo malo i producirali.

Osim što svirate i pevate, sad i komponujete i producirate u studiju?
– Nije mi prvi put, prošli Harisov album sam takođe ja producirao. Sa Severinom je bila zabavno raditi u studiju. Nas dvoje se odlično razumemo, šalimo se, a znamo često da se dobro verbalno bockamo. Pevala je ona, uradili smo desetak templova, a onda sam imao za nju jednu molbu. Rekao sam joj: "Mnogo misliš na to što pevaš. Hajde, meni za dušu, pokušaj da otpevaš potpuno opušteno, kao da sediš sa društvom za stolom u kafani." Snimci do tada su bili odlični, ali želeo sam da zabeležimo i jedan takav, potpuno ležeran. Ona je samo prokomentarisala: "Ajme, ća mi čini ovi čo’ek, pivaj ‘vako, pivaj ‘nako… što si ti težak, jadna tvoja žena!" Odgovorio sam joj da pusti moju ženu, samo nek’ peva. Siguran sam da će duet biti sjajan, jedva čekam da dobijem master CD.

Gde ćete snimati spot?
– Trebalo bi da ga uradimo do kraja meseca, ali gde i kako, pojma nemam. Naši menadžeri se time bave, tako da moj Marko i njen Tomica razrađuju taktiku i osmišljavaju detalje. Ja i tako ne volim da snimam spotove, ali mora se i to u ovom poslu, pa trpim sve.

 

Druženje sa Grašom

– Tokom leta nekoliko puta sam bio u Splitu kod mog velikog prijatelja Petra Graše. Družili smo se u njegovom restoranu, spremao nam je razne specijalitete, svaki put smo uz jelo, piće i pesmu zaginuli do zore. Jednom sam bio zajedno sa Severinom. Sa Petrom sam odavno pričao o saradnji, odavno nas dvojica kujemo planove, ali još ne mogu ništa konkretno da najavim. Verujem da će se i tu nešto izroditi – kaže Matić.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here