Pre desetak dana bolonjski Virtus je izašao sa idejom da organizuje završni turnir Evrokupa, istu želju ima i Partizan, a tim povodom oglasio se i trener Monaka, Saša Obradović.

Srpski stručnjak je istakao da ni jedna ni druga opcija ne bi bile regularne kada je u pitanju završnica ovog takmičenja.

– To je isto neregularno. Ako mene pitate, kad već nagađamo i idemo u neregularnost, onda bi čist neutralan teren možda bio najviše fer. U redu, što bi bilo fer da Partizan igra na neutralnom terenu, ali zašto je fer da mi svoje četvrtfinale isto igramo na neutralnom terenu? Mi smo se za to izborili, a možda iz tog četvrtfinala…Svaki model i spekulacija da bi se favorizovalo zbog najboljeg rezultata, svakako je neko oštećen. Po meni jedino ispravno, ako se već pravi neregularni model, da bude na neutralnom terenu, rekao je Obradović za Mondo.

– Bilo koji model da se usvoji, neće da bude fer. Jedino je fer ako se odigra po prvobitnom sistemu takmičenja, sve drugo je manje regularno, a i to je pitanje da li će da se odvija. Mislim da Evrokup može najbrže da se završi, jer može u jednom turniru da se dobije pobednik.

On je dodao da su male šanse da takmičenje bude nastavljeno.

– Što se tiče, Evrolige i Evrokupa, mislim da je mali procenat da može da se desi nastavak. Glavom sam ja i dalje tu, razmišljam i radim kao da će se desiti sutra, ali očekuješ najgore. Stalno sam na vezi sa stručnim štabom, imamo sastanke, vodimo računa, pričamo, iako mi kao klub nemamo određen budžet, mada sigurno da moraju da očekuju manje. Tako očekujemo, tako se spremamo, zaključio je Obradović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here