KK Crvena zvezda na novom je početku sa novim trenerom, a već se govori i o prvim pojačanjima.

Saša Obradović i Nebojša Čović bili su prilično tajnoviti kada je reč o pojačanjima, ali, poslednjih dana sve se više spekuliše o Džoniju Hamiltonu.

Nezvanično, ovaj igrač je velika želja kluba, radi se o bivšem studentu Džeksonvila koji se snašao u evropskoj košarci, obeležio je prethodnu sezonu u dresu Darušafake.

Do prekida sezone, bio je jedan od dominantnijih igrača Turske i Evrokupa, centar je visok 213cm i težak 104 kilograma.

U Evrokupu je na 15 mečeva imao prosek od 11.3 poena, 8.1 skokova i jednu blokadu, a protiv Partizana je odigrao jednu od boljih partija, u Beogradu je ubacio 17 poena uz 11 skokova.

View this post on Instagram

Zvezda je naciljala teškaša! Johnny Hamilton na meti je crveno-belih! Kako je gotovo izvesno i pitanje dana i formalnosti kada će Saša Obradović preuzeti trenersku poziciju Crvene Zvezde, tako se već radi na skautingu i analizi mogućih pojačanja. Pozicija koja je itekako bitna za sistem novog šefa struke je stabilan, atletski dominantan centar. Takav je Darušafakin 213 cm visoki Hamilton. Nije tehnički najpotkovaniji, ali sve ima izuzetno izražene sve ostale bitne centarske parametre. Čvrst i uvek prisutan na skoku, p'n'r odlično čita i upravu je iz njega najopasniji, dok ima prilično divlju završnicu na obruču koji za razliku od mnogih 'savremenijih' centara napada licem direktno bez fadeawaya, horoga i sl. Imao je odličnu sezonu u Evrokupu, bio je i u Beogradu kada je skupio 17 poena uz 11 skokova protiv Partizana. Lično mišljenje je da je mogao mnogi više da prikaže s obzirom da u Dački nije bio okružen nekim posebnim kreatorima. Kako god bilo, on je skupio odličnih 12 poena uz 8.5 skokova u proseku. Ako dođe do dogovora biće jako važno koga će crveno-beli potpisati na spoljnim pozicija za koje će, vrli verovatno, biti uloženo više.

A post shared by Bad Bunny Basket (@badbunnybasket) on

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here