Printscreen/Youtube
Saša Popović

Kreativni direktor “Granda”, Saša Popović, jednom prilikom je priznao da više od 20 godina ne komunicira sa pevačem Miroslavom Ilićem.

Popović je uspeo da održi dobre odnose sa većinom estrade, ali ne i sa njim. Iako veoma poštuje i ceni Ilićev rad, komunikacija između njih je prekinuta još 2000. godine.

– Samo sa Miroslavom Ilićem ne pričam već 24 godine. Nikad se nisam ni sretao sa njim. Jednostavno, on je prekinuo komunikaciju sa mnom još 2000. godine. Cenim njegov rad i njegove pesme su uvek dobrodošle u “Zvezdama Granda” – izjavio je ranije Popović, prenosi Telegraf.

Miroslav Ilić ne krije da je uspešna saradnja, koju su imali pod okriljem Rake Đokića, prekinuta na njegovu inicijativu, a ispričao je i kako je do toga došlo.

– Sa Rakom Đokićem sam sjajno sarađivao šest godina, do 1986. Ne znam, možda će zvučati prepotentno, ali neka mi neko nabroji pjevače koji su imali šest uzastopnih uspešnih jugoslovenskih turneja – kazao je Ilić.

Iako ga je, priznao je, beogradska čaršija ogovarala što je za menadžera izabrao Raku, on se nije obazirao.

– Meni je uvek bio važniji sadržaj, nego forma. Svidela mi se njegova energija, upornost, kreativnost. U njemu sam prepoznao čoveka kome mogu da poverim karijeru.

Dopalo mu se i, kako je naveo, Rakina otvorenost u komunikaciji.

– Jednog dana me je pitao da li bi mi smetalo da proširimo saradnju na Slatki greh. Ako kažem  ne, on će se složiti. Pristao sam bez problema. Za mene je to bio izazov. Zanimalo me je kako će izgledati spoj popularnog izvođača koji nosi mirnu eleganciju i cirkusa. Međutim, taj cirkus je vremenom prerastao u jednu nenormalnu ambiciju koja se meni nije sviđala – priznao je “slavuj iz Mrčajevaca”.

– Neću da ulazim u detalje, ali mogu reći da je moje nezadovoljstvo eksplodiralo kada sam shvatio da je u osnovi priče alavost prema novcu. Ja to nikada nisam želeo. Htio sam samo da budem uspešan pjevač i ravnopravan kolega sa svima.

Iz cele priče je, kako kaže, izašao na pomalo ružan način, budući da je u to vreme imao problem sa alkoholom.

Na konstataciju da Saša Popović o njemu uvek govori lijepo, Miroslav Ilić je odgovorio:

– Iskreno, Saša Popović ima manje veze sa onim što se desilo nego njegova u to vreme životna saputnica.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here