Tanjug
Nebojša Stefanović

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, koji boravi u zvaničnoj poseti Turskoj, sastao se danas u Ankari sa ministrom nacionalne odbrane Republike Turske Hulusi Akarom.

Dvojica ministara razgovarala su o saradnji dveju zemalja u oblasti odbrane i mogućnostima njenog daljeg unapređenja, posebno u vojno-vojnom i vojnoekonomskom segmentu.

Stefanović i Akar su se tokom razgovora saglasili da izuzetno dobri odnosi dvojice predsednika Aleksandra Vučića i Redžepa Tajipa Erdogana predstavljaju veliki potencijal i osnov za dalji razvoj saradnje dva ministarstva.

Ministar Stefanović je, podsećajući da je Turska jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera naše zemlje i da kontinuirano raste priliv direktnih turskih investicija u Srbiju, izrazio opredeljenje naše zemlje za ostvarivanje intenzivnije vojne saradnje, posebno u vojnoekonomskom i vojno-vojnom segmentu.

On je istakao da je učešće u zajedničkim vojnim vežbama odlična prilika za razmenu iskustava i znanja dve vojske i kao primer naveo predstojeću zajedničku padobransku obuku specijalnih jedinica u Turskoj, ali i izrazio očekivanje da će pripadnici Turskih oružanih snaga uzeti aktivnije učešće u vežbama koje organizuje Vojska Srbije.

Ministar Akar se zahvalio Stefanoviću na poseti Turskoj, ističući da upravo ovakvi razgovori doprinose iznalaženju modaliteta saradnje koji su od interesa za oba naroda. On je ocenio i da su odnosi naših zemalja važni kako za stabilnost celog regiona, tako i za njegov ekonomski i sveukupni razvoj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here