Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je Azerbejdžan sa 2:1 u meču 3. kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u fudbalu, pa tako posle 3 odigrana meča ima 7 bodova.

Više nego odličan start kvalifikacija protiv Republike Irske i Portugalije, Orlovi su krunisali i pobedom protiv neugodnih Azerbejdžanaca. Selektor Stojković je tokom meča imao dosta problema da zadrži ritam kod svojih fudbalera, na kraju je uspeo i izborio veliku pobedu na neugodnom gostovanju.

Od samog početka Srbija je zaigrala ofanzivno i nastojala da probije odbranu Azerbejdžana koji je igrao prilično zatvoreno. Posle nekoliko početnih napada, ponovo je “proradila” veza Tadić Mitrović za početno vođstvo u 15. minutu.

Pogotku je prethodila odlična akcija Srbije. Kompbinovli su izabranici selektora Stojkovića oko šesnaesterca, Radonjić je centrirao, a Ibrahimli izbacuje loptu u aut. U sledećem napadu, Tadić je asistirao do Mitrovića koji postiže 40. gol u dresu reprezentacije.

Do poluvremena, Srbija je imala nekoilko prilika, a pred sam kraj ritam meča je vidno opao, a domaći fudbaleri su igrali sve bolje.

U nastavku, Srbija je ponovo napala, pa je Mitrović u prvih nekoliko minuta imao 3 gol šanse koje nije iskoristio. Kako je vremem prolazilo, odbrana Srbije je delovala sve umornije, dok je sa druge strane Azerbejdžan sve više napadao.

Tako je u 59. minutu usledio izjednačenje. Kostić nije obratio pažnu na reprezentativca Azerbejdžana Mahmudova u kaznenom prostoru, naleteo je na njega i oborio ga, pa je sudija pokazao na penal. Upravo je Mahmudov postigao izjednačujući gol.

Do kraja, Srbija je delovala umorno, to je naročito bilo primetno kod štopera. Azerbejdžan se branio i čekao svoju šansu, dok su Orlovi napadali, ali bez izglednije prilike za gol. Ipak, u 81. minutu, lopta je na ivici šesnaesterca došla do Mitrovića koji je uputio udarac levom nogom pravu u mrežu Azerbejdžana za 2:1.

Do kraja, promene rezultata nije bilo pa Srbija sa 7 bodova čeka nastavak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

TOK UTAKMICE: AZERBEJDŽAN – SRBIJA 1:2

II Poluvreme: 

90. minut – Kraj

88. minut – Mirniji period meča, nema prilika za gol.

81. minut – Gol! Mitrović je potpuno neverovatan! Lopta je stigla na ivicu šesnaesterca do napadača Srbije koji je “raspalio” levom nogom pravo u mrežu rivala!

78. minut – Selektor Stojković je u igru uveo Luku Jovića umesto Dušana Tadića. Nema promene rezultata. Srbija napada, ali bez izglednije prilike za gol.

73. minut – Velika prilika za Srbiju! Ponovo je napadač orlova izašao ispred golmana rivala, ali je ovoga puta njegov udarac zaustavljen.

65. minut – Utisak je da su Orlovi potpuno stali. Azerbejdžan je sve opasniji.

59. minut – Gol! Mahmudov je izjednačio iz penala koji je skrivio Kostić. Nije gledao reprezentativa Srbije gde se nalazio Mahmudov, naleteo je na njega i oborio ga. 

56. minut – Ponovo je Tadić odlično prošao po desnoj strani i dodao ka Mitroviću koji je iz prijema pokušao da dođe do prednosti, kao kod prvog gola. Ipak, zaustavila ga je odbrana Azerbejdžana.

48. minut – U prvih nekoliko minuta Mitrović je u tri navrata šutirao ka golu protivnika, ali promene rezultata nema. Sa druge strane, šansu je imao i Azerbejdžan. Nurijev je imao priliku za izjednačenje, ali je Stefan Mitrović odlično reagovao i uklizao u pravom trenutku.

I Poluvreme:

45. minut – Poluvreme

44. minut – Opao je ritam meča. Srbija igra mirnije, Azerbejdžan sve više napada. Posle novog korner za Srbiju, Spajić je zahvatio loptu glavom i šalje je u gol aut.

36. minut – Nova dobra prilika za Srbijiu. Pored desne aut linije je prošao Radonjić i poslao dobar centaršut ka petercu, Mitrović između dvojice čuvara glavom šalje loptu pored desne stative Azerbejdžana.

34. minut – Napad Srbije po levoj strani. Kostić je prosledio loptu do Tadića koji šutira iznad gola.

29. minut – Spajić je loše izveo aut, Pavlović nije reagovao na najbolji način, pa je lopta stigla do Gorbanova koji šutira snažno, ali Rajković brani i izbija loptu u korner.

25. minut – Posle gola, Srbija je nastavila da pritiska rivala. Sergej Milinković-Savić je imao dobru šansu za gol, ali je njegov udarac zaustavio golman Azerbejdžana.

15. minut – Gol! Mitrović je strelac! Pogotku je prethodila odlična akcija Srbije. Kompbinovli su izabranici selektora Stojkovića oko šesnaesterca, Radonjić je centrirao, a Ibrahimli izbacuje loptu u aut. U sledećem napadu, Tadić je asistirao do Mitrovića koji postiže 40. gol u dresu reprezentacije.

 

10. minut – Odlična prilika za Azerbejdžan. Posle centaršuta sa leve strane Gorbani sa nekih pet metera glavom šalje loptu iznad prečke.

6.minut – Miran početak meča. Azerbejdžan igra zatvoreno, dok sa druge strane Srbija nastoji da “probije” odbranu rivala.

SASTAVI: 

Srbija: Rajković, Spajić, Mitrović, Pavlović, Radonjić, Maksimović, Gudelj, Kostić, Milinković Savić, Tadić, Mitrović

Azerbejdžan: Magomedalijev, Medvedev, Husejnov, Badalov, Krivotsuk, Husejnov, Makhmudov, Ibrahimli, Salahli, Nuriev, Gorbani

Uoči meča:

Srbija je stigla u Baku na krilima pobede protiv Irske (3:2) i remija sa Portugalom (2:2) i dobre igre, posebno u drugom poluvremenu duela protiv zvaničnog šampiona Evrope.

– Ekstremno teška utakmica i ekstremno težak protivnik čekaju nas u Azerbejdžanu i sa tim saznanjem moramo da uđemo u utakmicu i završimo je na način na koji želimo – izjavio je Dragan Stojković Piksi na konferenciji za medije u Bakuu.

On je istakao da će ekipa pokazati ozbiljan pristup i da posle dobrih igara protiv Irske i Portugala sada ima još veću obavezu da nastavi tako i usreći navijače Srbije.

– Ovo što smo prikazali u poslednje dve utakmice je dobar putokaz, vidim i da su navijači zadovoljni. Mogu da obećam da ćemo se uvek boriti, igrati za gol više, biti tim koji uvek napada i ne boji se nijedne ekipe, uz sav respekt prema svima – rekao je Stojković.

Prema njegovim rečima, ne postoji nijedna laka utakmica.

– Igrači su dovoljno pametni, znaju šta je potrebno da rade, bez obzira na ime protivnika, a sa moje strane će dobiti sve potrebne informacije – dodao je Stojković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here