Screenshot/Ruptly

Novi satelitski snimak koji su objavili američki mediji navodno otkriva da je Severna Koreja preduzela mere da sakrije objekat za koji američka obaveštajna služba veruje da služi kao skladište za nuklearno oružje.

Ovaj snimak bi mogao da natera kritičare administracije predsednika SAD Džoa Bajdena, koji, prema njihovom mišljenju, mora da odredi jasnu strategiju kako će se ophoditi sa liderom Severne Koreje Kim Džong Unom, navode američki mediji.

Satelitska fotografija snimljena je 11. februara, a analizirali su je eksperti sa Instituta Midlberi u državi Vermont.

Stručnjaci kažu da je Severna Koreja izgradila nove strukture u mestu Jongdoktong tokom 2020. godine, a istraživači kažu da je napravljena s namerom da se sakriju ulazi u tunele koji vode do skladišta nuklearnog oružja.

– Fotografije pokazuju dva ulaza u tunel 2019. godine i novu zgradu na tom mestu 2021. godine – rekao je Džefri Luis, profesor na Midlberiju za međunarodne studije i specijalista za obaveštajne podatke.

Jongdoktong je američka obaveštajna služba prethodno označila kao mesto gde se čuva nuklearno oružje i veruje se da još služi za tu namenu, rekao je neimenovani američki obaveštajac za američke medije.

1 COMMENT

  1. Čuo sam od neimenovanog stručnjaka da oni tamo čuvaju i vanzemaljsku tehnologiju pa bi bombardovanjem trebalo to preventivno uništiti.
    Dolar bi ojačao..kao i uvek…nemože da škodi….

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here