Saturn – povratak u posledice iz prošlosti

0

1ms.net
 

Pošto je njegovo dejstvo povezano s onim što je posejano u prošlosti, a ciklusi su mu podeljeni na po sedam godina, njegovo dejstvo se mora osetiti na globalnom planu. Položaj Saturna u tranzitu diktira opštu atmosferu na Zemlji, ali, na isti način diktira i smer u kome će se odvijati problemi na ličnom nivou svakog od nas.

Ove godine, 23. decembra, baš na dan kada je Sunce zagazilo na prvi stepen Jarca, znaka kojim Saturn vlada, on izlazi iz Škorpije i ulazi u znak Strelca. Ova čudna podudarnost daje akcenat na ovaj važan tranzit, naročito ako se ovome doda da je upravo ovog dana i prvi dan mladog Meseca.

Prvi Saturnov povratak

Saturn je poslednji put boravio u Strelcu u periodu od novembra 1985. do februara 1988, s kratkim povratkom u isti znak od juna do maja 1988. godine. Osobe rođene ovih godina, u naredne dve godine, dočekuju takozvani Prvi Saturnov povratak, tj. njegov ponovni dolazak na mesto gde je bio i u trenutku rođenja. Ovo je neobično važna faza, jer predstavlja životnu raskrsnicu koju kad pređete ništa više neće biti isto. Poziv na buđenje i prihvatanje odgovornosti.

Astrološko iskustvo nas uči da slučajnosti nema i da je u kosmosu sve povezano. Svaka planetarna akcija na nebu daje reakciju i na Zemlji. Dakle, ono što Saturn pokušava da nam saopšti biće vidljivo u naredne dve godine, koliko će se on zadržati u znaku Strelca. Međutim, tokom 2015. godine, od 15. juna do 18. septembra sledeće godine, on će se nakratko vratiti u Škorpiju, što će njegovo ciljano dejstvo odložiti za čitavu godinu. To znači da ćemo se tokom cele sledeće godine baviti, uglavnom, posledicama prethodnog dvogodišnjeg perioda.

Osobe kojima je njegov tranzit doneo krupne nevolje, njegov ulazak u Strelca donosi najavu olakšanja, ali, čini se da će se sve suviše sporo odvijati. S druge strane, Strelčevima je krajnje vreme da se zaustave i preispitaju, jer poseta ove planete nosi u sebi energiju koja je u suprotnosti s veselom i bezbrižnom prirodom Strelca. Jedini put koji nosi prosperitet je put duhovnosti i samospoznaje, ali ne na površnom nivou kojem su Strelčevi skloni.

Lekcije kojima će biti izloženi pripadnici ovog znaka biće surove, ali, za razliku od Saturnovog dejstva u znaku Škorpije, njegova ćud u Strelcu nije previše zlokobna, pa tako, možemo malo odahnuti, bar kada je u pitanju tema života i smrti. Naime, u prethodne dve godine Saturn u Škorpiji je stvarao sliku pomora, smrti, nesreće, epidemija i bolesti. Njegov izlazak iz ovog znaka najavljuje bolje dane, ali, tek nakon što definitivno završi svoj boravak u Škorpiji, što će se desiti tek od jeseni 2015. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here