Saune, masaže i bazeni za direktore

0

Početkom maja Telekom je raspsao javnu nabavku za pružanje sportske rekreacije najvišim rukovodiocima kompanije
 

Ako ste pomislili da je ovo informacija sa nekog satiričnog sajta poput Njuz neta ili deo propagande zagovornika prodaje jednog od retkih profitabilnih državnih preduzeća – grdno se varate. Odlaskom na zvanični sajt kompanije možete se uveriti da je početkom maja Telekom raspisao javnu nabavku za pružanje sportske rekreacije najvišim rukovodiocima kompanije.

 

Daje se godinama

Prema podacima do kojih je došao sajt Pištaljka, za rekreaciju zaposlenih Telekom je ove godine izdvojio najmanje za poslednje četiri godine, nešto malo više od 5,4 miliona dinara, odnosno oko 47.000 evra. Od toga, četiri miliona dinara namenjeno je "običnim" zaposlenima, a oko 1,4 miliona direktorima.
Najveći budžet za ove namene bio je pre dve godine kada je iznosio skoro deset i po miliona dinara. Osam miliona išlo je za radnike, a oko 2,4 miliona za sportsku relaksaciju rukovodilaca.

 

Sa spiska uslova koje ponuđač mora da ispuni upadaju u oči i provociraju bahatošću kriterijumi poput onih da lični treneri moraju da imaju završen fakultet ili višu školu iz oblasti sporta i fizičkog obrazovanja, da se direktorima mora omogućiti neograničen boravak u teretani sa adekvatnom opremom, velnes testovi kojim se proverava stanje organizma i merenje nivoa toksina, zatim korišćenje saune i bazena s vodom koja ima potvrdu o ispravnosti i toplija je od 27 stepeni, kao i masaže od sat vremena nedeljno!

Sve to ponuđač mora da obezbedi u bilo koje vreme svog radnog dana. Ova vrsta rekreacije za 29 direktora kompanije je potrebna, kako je objašnjeno u konkursnoj dokumentaciji, jer su "zbog prirode posla i zahtevanih svakodnevnih obaveza izloženi stresu, mentalnim i psihičkim naporima".

Sajt Pištaljka dobio je u Telekomu uveravanja da je ovakvim potezom kompanija u potpunosti na tragu štednje koju je u programu zacrtala nova vlada na čelu sa premjerom Aleksandrom Vučićem.

"U ovom segmentu primenjene su mere racionalizacije i sredstva su umanjena za 45,4 odsto u odnosu na prošlu godinu", deo je odgovora nadležnih iz Telekoma.
Takođe ističu da je rekreacija omogućena i ostalim zaposlenim širom Srbije koji mogu da biraju između plivanja, aerobika, fudbala, košarke, odbojke i fudbala.

Ceo ovaj rekreativno-relaksirajući paket za najviše rukovodioce odobrio je Nadzorni odbor kompanije.

Podsećanja radi, na čelu Nadzornog odbora Telekoma nalazi se funkcioner Srpske napredne stranke Milan Božić, dok je finansijski direktor još bolje rangirani naprednjak Milenko Dželetović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here