Vesti
Nema kome da se obrati: Vuka Barbu sa decom

Iako o samohranoj majci Vuki Barbu iz Mramorka i njeno troje mališana (kojoj su naši čitaoci svojevremeno obezbedili krov nad glavom) dugo nismo pisali, zbog iznenadnih nevolja sa zdravstvenim stanjem njenog najmlađeg sinčića, ona nam se ponovo obratila za pomoć.

– Moj osmogodišnji Sava danima nije dobro. Treba ga odvesti u Beograd da primi terapije i da obavi niz pregleda jer on iako ima toliko godina, još ne ide u školu. Zbog tumora na mozgu koji mu je odstranjen još kao bebi ima smetnje u razvoju. Sa Savom više i ne znam šta da radim. Imao je brojne epi-napade, teško mu je bilo šta pojasniti – rekla je Vuka Barbu i dodala:

– Ne bih vas zvala da nam nije to hitno jer novac za odlazak u prestonicu i sve što treba mimo pregleda nemam. Kad čovek živi od socijalne pomoći i onoga što uspe da zaradi u nadnici, teško je namiriti sve potrebe. Posebno jer smo mnogo ogreva potrošili kako bi se zagrejali ove zime i ovog hladnog proleća. Nemam više kome da se obratim osim dobrim ljudima u dijaspori koji su uvek imali razumevanja. Iskreno se nadam da će imati i sada, jer ja nemam kome više da se za pomoć obratim.

Kako napominje Vuka u nastavku razgovora, inače svojevremeno i žrtva porodičnog nasilja, deca i njihova dobrobit su joj uvek na prvom mestu.

– Za njih živim i zato me već od same pomisli da nešto ne mogu da im obezbedim hvata panika. Ne znam šta nam sutra nosi, ali ne može da se poredi s onim kroz šta smo godinama prolazili i torturu koju smo trpeli. Ostaćemo večiti dužnici svima koji su nam pomogli kad nam je bilo najteže – iskreno će Vuka Barbu, koja je sa dečicom mnogo toga ružnog preturila preko glave, dok u njen život nisu ušli ljudi dobrog srca.

Kontakt

Svi plemeniti čitaoci “Vesti” koji mogu i žele da pomognu Vuki Barbu da sina Savu odvede na neophodne terapije i preglede, mogu stupiti sa njom u kontakt putem telefona na broj: +381 60 300 64 02 i dogovoriti se oko načina slanja i dostave pomoći. Na usluzi je kao i uvek i Redakcija “Vesti”.