Savet protiv korupcije pomaže parlamentu

0

 Srbija ne sme da izgubi luku: Verica Barać
 

Savet je spreman da pruži parlamentu svu pomoć ukoliko se pokrene skupštinska rasprava o problemima sistemske korupcije, navedeno je u pismu koje je predsednica Saveta Verica Barać uputila predsednici skupštine Slavici Đukić Dejanović i svim poslaničkim klubovima.

U pismu se navodi da je "Savet prethodnih godina analizirao fenomene dominantne sistemske korupcije kao ozbiljne pretnje za razvoj i jačanje demokratskih institucija u Srbiji, i da su predstavnici Saveta hteli o tome da raspravljaju na Odboru za odbranu i bezbednost 22. marta, koji, međutim, nije održan".

"Savet je nameravao da ukaže Odboru na dva ozbiljna problema koja proizilaze iz nezakonitog postupanja u privatizaciji Luke ‘Beograd’", piše u saopštenju.

Savet za borbu protiv korupcije smatra da su prodajom akcija Luke "Beograd" 2005. godine, privatizacijom drugih luka u Srbiji i donošenjem Zakona o planiranju i izgradnji, postepeno stvarani uslovi da se lučko zemljište, osim novosadske luke, pretvori u privatnu svojinu.

Iz Saveta za korupciju ukazuju da je višegodišnje donošenje štetnih odluka dovelo do opasnosti da Srbija uskoro ostane bez svih luka na Dunavu, što je, kako je ocenjeno, privredni, saobraćajni, ali i bezbedonosni problem.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here