pixabay.com

Ukoliko ste se uselili u mali stan i razmišljate kako da na najbolji način iskoristite prostor u kojem ćete živeti, nudimo vam par saveta kako da ga uredite.

Stan treba biti multufunkcionalan a opet lepo organizivoan i prijatan. Mali prostor zahteva odgovarajući nameštaj sa višestrukom namenom. Ukoliko ste u mogućnosti savetuje se kupovina i opremanje prostora što kvalitetnijim komadima nameštaja koji se može po potrebi sklapati i prostor načiniti dodatno funkcionalnim.

Unutrašnji dekorateri savetuju ljude koji imaju manji prostor za život da ne treba da očajavaju za kvadratima, već da pametno opremaju dom. Navode da ako nemate izbora i morate radni sto da držite u spavaćoj sobi, vizuelno treba da pregradite “kancelariju” velikim cvećem, paravanom ili nekim drugim komadom nameštaja.

Ono što svetksi dizajneri i rhitekte preporučuju kada su pitanju malo stanovi je stvaranje otvorenog prostoa, tako što ćete celine u stanu umesto vrata odvojiti komadima nameštaja. Ono što se ne savetuje je pretrpavanje stana nameštajem kao i ukrasnim figurama.

Ako hoćete maskimalno da iskoristite prostor postavite vertikalne police na slobodne zidove. Ne zauzimnaju dodatbi prostor a veoma su funkcionalne.

Kada za svoj stan birate pod, obratite pažnju koje će vam boje bviti laminat. Preporučuju se tamnije nijanse jer odaju utisak prostranosti. tepihe i razne staze treba izbegavati, osim u slučajevima kada podovi nisu u najboljem stanju pa želite da ih prekrijete. Za raliku od poda, zidove treba obojiti sve u istu svetlu boju jer će to vizuelno stvoriti veći prostor.