Opšti saveti za zdrav život uključuju svaki aspekt vašeg života. Vodite računa o svom zdravlju. Ukoliko se zdravo i pravilno hranite, osećaće te se bolje!

1. Svaki obrok je bitan

Uvek imajte doručak, užinu, ručak, užinu, večeru.

2. Doručak je najbitniji

Ne preskačite doručak jer je on najvažniji obrok u toku dana. On treba da vas razbudi i nahrani i pripremi za radni dan. Ako mislite da ćete preskakanjem doručka da smršate, nist eu pravu. Preskakanje doručka vas neće učiniti mršavijim, naprotiv, osobe koje za doručak jedu žitarice ili peciva vitkije su od osoba koje ne doručkuju ili jedu mesne prerađevine.Dobar doručak uključuje mleko i mlečne proizvode, integralno pecivo ili pahuljice, i voće.

3. Pun tanjir raznovrsne hrane

Vaša ishrana mora da bude raznovrsna jer ne postoji namirnica koja bi zadovoljila sve potrebe našeg organizma u hranljivim sastojcima. 

4. Fizička aktivnost

Koristi od fizičke aktivnosti su mnogobrojne i zato je bitno da se krećete i da vežbate. da li će to biti brzi hod, ili neki jači trening, na vama je da odlučite.

5. San – recept za dobro zdravlje

Kvalitetan san je neophodan za dobro zdravlje. Spavajte najmanje 8 sati dnevno, jer spavanje okrepljuje organizam.

6. Rigorozne dijete nisu dobre

Ne počinjite rigorozne dijete u kojima ćete gladovati da bi brzo gubili kilograme. Svi kilogrami koji se skinu suviše brzo, suviše brzo se i vrate!

7. Magične pilule za mršavljenje su šarena laža

Veštački lekovi i pomoćna sredstva za mršavljenje za koje proizvođači tvrde da skidaju kilograme lako i brzo, nemojte koristiti. Takvi preprarati uglavnom nisu zdravi ili vam neće uopšte ni pomoći u skodanju kilograma.

8. Piće u malim količinama

Alkoholna i visokokalorična i zaslađena bezalkoholna pića nisu dobra za organizam i trebalo bi da ih smanjite na minimum.

9. Voda, voda, voda

Voda je neophodna za dobro zdravlje jer pomaže i u regulisanju težine. Što više vode popoijete i unesete u organizam, metabolizam radi brže.

10. Samo vaš recept

Svako može da koriguje svoju ishranu na najbolji mogući način. Recept za zdrav život je balans odnosno samo vaša kombinacija namirnica koje volite i namirnice koje su zdrave.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here