Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo reprezentacija Srbije

Selektor reprezentacije Srbije Dejan Savić, posle ubedljive pobede nad Slovačkom 13:5 za overu plasmana u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Barseloni, rekao je da će svoje vaterpoliste “nagraditi” sa pet jakih treninga.

 

Branioci trofeja su se plasirali direktno među osam najboljih sa maksimalna tri trijumfa u grupi, protiv Rumunije, Rusije i Slovačke.

– Bilo je oscilacija, ali idemo dalje. Znam da mnogi vole tri dana pauze, ali ja ne spadam među takve trenere. Volim tenziju i moraću da nađem način za nju, po svemu sudeći biće to kroz pet jakih treninga – rekao je Savić.

On nije želeo da priča o potencijalnom rivalu, a već sada je jasno da će to biti pobednik duela između Mađarske i Holandije. Savić je istakao da će “reči više kada za to dođe vreme”.

Golman Gojko Pijetlović očekuje Mađarsku za sledećeg protivnika.

– Bilo je tvrđe nego što smo mislili. Probali smo neke akcije, ovu pauzu moramo za Mađare da iskoristimo na pravi način. Prvenstvo tek počinje – naglasio je Pijetlović.

Sava Ranđelović je zadovoljan igrom protiv Slovačke.

– Sreća je da sunce nije bilo jako kao u meču sa Rusijom. Tada dve četvrtine nismo mogli da gledamo. Zadovoljan sam. Svi se dobro osećamo, bolje nego u prva dva susreta. Dižemo se, delujemo bolje i verujem da ćemo sledećeg rivala spremni da dočekamo – zaključio je Ranđelović.

Srpske vaterpoliste u utorak čeka četvrtfinale šampionata Evrope.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here