Savić o prvencu: Borjan govorio da će pre mene biti strelac (VIDEO)

0
facebook.com/crvenazvezdafk
Zvezdin kapiten Vujadin Savić odmah je otrčao da podeli radost s najvatrenijim navijačima

Zvezdin odbrambeni fudbaler Vujadin Savić (28) izjavio da je bilo krajnje vreme da postigne gol u dresu matičnog kluba posle 75 utakmica.

Savić je bio strelac drugog gola u pobedi u Bačkoj 3:1 u 29. kolu Superlige, posle kojeg je šampion Srbije uvećao prednost u odnosu na drugoplasirani Radnički iz Niša na devet bodova.

– Presrećan sam, prvenstveno zbog pobede, a onda naravno i zbog gola. Posle 75 utakmica bilo je krajnje vreme da zatresem mrežu. Možda su mnogi očekivali da gol dam glavom, ali ovog puta sam se dobro snašao u gužvi u petercu i nogom poslao loptu u gol – rekao je Savić za klupski sajt.

On je dodao da se nada da će mu taj gol, postignut u njegovom drugom mandatu na “Marakani”, biti samo jedan u nizu u narednom periodu.

– Nije bitno na koji način, važan je gol. Nadam se da mi je ovo samo prvi u nizu pogodaka, mada sam na terenu zadužen da ne primimo gol, to mi je bitnije. Svakako, presrećan sam zbog pogotka i zbog skandiranja navijača.

Svi saigrači su sa nestrpljenjem čekali Savićev prvenac, pa je bilo i mnogo šale na tu temu.

– Sada su na terenu svi rekli da je bilo vreme da i ja konačno postignem gol. Borjan je najviše navlačio na tu temu, skoro je izjavio da će on postići pogodak pre mene kako bi me motivisao i u tome je i uspeo. Nadam se da će i on uspeti nekada da zatrese protivničku mrežu, bar iz penala.

Zvezdin kapiten, u odsustvu Nenada Milijaša, imao je i posebnu posvetu nakon postignutog prvenca.

– Kod mene sve ima simboliku, a za ovaj gol će me posebno vezivati datum. Na jučerašnji dan sam krstio Todora, sina mog kuma, zato ovaj gol posvećujem njemu, kao i svojoj supruzi, deci i roditeljima.

Odlični štoper ističe veliki značaj trijumfa na nezgodnom gostovanju.

– Izuzetno je važno što smo pobedili i nastavili uspešan niz. Borimo se da osvojimo “duplu krunu” ove godine i svaki bod nam je izuzetno bitan. Znamo da je gostovanje u Bačkoj Palanci uvek nezgodno.Dobro smo se snašli, igrali u prelepom, pravom fudbalskom ambijentu. Bilo je mnogo naših navijača koji su još jednom pokazali da su najbolji na svetu – zaključio je Savić.

Fudbaleri Crvene zvezde regularni deo sezone završavaju u nedelju kada dočekuju novosadski Proleter od 19 sati.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here