MN Press

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić veoma je nezadovoljan plasmanom te selekcije na finalnom turniru Svetske lige.

“Delfini” su u Strazburu zauzeli peto mesto pobedom nad Crnom Gorom, od koje su poraženi u prvom kolu i to je uticalo na dalji lošiji plasman.

Srbija je na kraju imala tri pobede i tri poraza što je vrlo naljutilo selektora Savića.

– Ovo je ozbiljna blamaža. Samo je poslednja utakmica sa Crnom Gorom bila ono čemu težimo. Tu smo videli drugačiji pristup, veću agresivnost, želju i volju. Sve pre toga je bilo, ponavljam, prava blamaža. Sve što smo imali u poslednjoj utakmici nismo imali tokom čitavog turnira – izjavio je Savić dan nakon završetka turnira.

Prethodno, Srbija je bila i peta na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

– Nema nikakvog opravdanja, nema izgovora za ono što smo pokazali u Strazburu. Mene alibi nikada nije interesovao. Bez agresivnosti, discipline, volje, želje nema igre. Jesmo došli pre svega da treniramo ali je ukupan utisak morao da bude mnogo bolji – dodao je selektor.

Tek je najavio analize i promene, počev od sebe.

– Možda ću morati ja da se promenim i sigurno ću morati da neke stvari ukinem, da stavim embargo na njih. Uz rad, nadam se da ćemo se pomeriti od tog petog mesta koje nam je izgleda rezervisano – poručio je Savić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here