MN Press
Dejan Savić

Najbolji vaterpolo stručnjak na svetu Dejan Savić podneo je neopozivu ostavku na mestu trenera Crvene zvezde.

 

Savić je završio drugi mandat među crveno-belima odlukom da ode posle eliminacije u četvrtfinalu Kupa Srbije od kragujevačkog Radničkog, što je opisao kao “moralni čin”.

– Posle niza neuspeha i loših rezultata, kao i eliminacijom iz Kupa Srbije savest i dostojanstvo mi ne daju mira. To je razlog podnošenja neopozive ostavke. Nisam uspeo da povežem osnovne parametre za stvaranje tima i nije bilo lako naći kompromis između ličnog sistema vrednosti, načina rada, kao i shvatanja vaterpolo igre s a onim što se od mene kao trenera očekivalo – rekao je Savić za Sportski žurnal.

Aktuelni vaterpolo selektor Srbije, sa kojom je osvojio sve što se moglo osvojiti, preuzeo je odgovornost za slabije rezultate.

– Na ovaj način možda izazovem reakciju i buđenje ekipe koja će nadam se pokazati kvalitet u daljem takmičenju – poručio je Savić, koji se zahvalio upravi na prilici i odluku objasnio kao moralni čin, a ne posledicu ishitrene odluke zbog sukoba, konflikta ili nesporazuma.

Savić se u drugom mandatu na klupi Zvezde zadržao 16 meseci, dok je u prvom bio dve godine i u tom periodu osvojio dve “duple krune” u Srbiji, Ligu šampiona i Superkup Evrope.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here