Savićević: Džajić i Cvetković su ispali nepošteni

0

On smatra da su se oni ponašali kao da su "popili svu pamet ovog sveta", uz pomoć novinara, a da je u stvari najzaslužniji za stvaranje šampionskog tima Zvezde bio pokojni Miša Slijepčević, tadašnji direktor Robnih kuća Beograd.

 

"Mislim da bi najpoštenije bilo da ceo taj tim Zvezde dobije status ‘šeste zvezde’. To je trebalo da se uradi još posle pobede nad Olimpikom iz Marseja. Napravili smo nešto što se neće ponoviti na ovim prostorima još dugo godina. Međutim, dvojica tadašnjih čelnika su pokupila svu slavu za sebe, ponašali su se kao da su popili svu pamet sveta", rekao je Savićević.

 

"Ispalo je da su samo Džajić i Cvetković zaslužni za titulu u Bariju. A ja, Dejan Savićević, odgovorno tvrdim da je najzaslužniji čovek za stvaranje tog tima bio pokojni Miša Slijepčević, koji je sve te igrače, osim Siniše Mihajlovića, doveo u tim. A na kraju je ispalo kao da su samo Džaja i Cvele igrali fudbal, kao da nas nije ni bilo na terenu. Novinari koji su u to vreme pratili Zvezdu, imali su poltronski odnos prema Džajiću i Cvetkoviću. Sećam se scene kada je komentator Milojko Pantić napravio VHS kasetu ‘Šampionska Zvezda’, a na omotu su bile slike Džajića i Cvetkovića sa peharom Kupa šampiona. Onda je ljutiti Darko Pančev rekao ‘Pantiću, na ovoj slici fali 11 igrača koji su osvojili trofej’", dodao je razočarani Savićević!

 

 
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here