Tanjug
Savićević i Stojković

“Imali smo vrhunske karijere, Piksi je bio poseban na svoj način, ja na svoj. On nije voleo više fudbal od mene, ali je voleo više da trenira, a ja sam bio drugačije fokusiran”, rekao je legendarni fudbaler Crvene zvezde Dejan Savićević, aktuelni predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore.

Savićević je danas bio specijalni gost na promociji knjige “Piksi – sve za 10” i istakao da mu je zadovoljstvo što su prijatelji za ceo život, a koliko je prijateljstvo jako najbolje se videlo da ga je kada je stigao Piksi dočekao rečima: “Evo mog brata Dejana”.

– On je počeo ranije da igra za reprezentaciju, a prijateljstvo je počelo od mog dolaska u Zvezdu. Zajedno smo osvojili “duplu krunu”, ali on je brzo otišao u inostranstvo i nije imao sreću da ostane i osvojimo titulu šampiona Evrope, a imao je nesreću da sretne nas u tom finalu protiv Marselja – istakao je Savićević.

– Karijere su nam se isprepletale, zajedno smo se družili u reprezentaciji, a družimo se i danas, često se čujemo – naveo je popularni Genije.

Na podsećanje na čuvene Piksijeve golove protiv Francuske i Milana, na njegove asistencije, rekao je:

– Vidim, naoružali ste se informacijama. Tada protiv Francuske odigrao sam pola sata kao vojnik, kao i protiv Milana, ali i bez mojih asistencija dao je dosta golova, počev od Španaca, pa Danskoj itd. – rekao je Savićević.

Savićević je na današnji dan 1994. postigao čuveni gol za Milan u finalu Lige šampiona, a ističe da se nada kako će slavni klub za vikend posle 11 godina konačno osvojiti skudeto i krenuti da se vraća na stare staze slave.

Savićević je na kraju rekao da se odmah vraća u Podgoricu, jer je sutra, na neki način, istorijski dan za crnogorski fudbal jer stiže trofej FIFA šampiona sveta.

– Prvi put “Boginja” stiže u Crnu Goru i drago mi je što će naša deca imati priliku da vide i slikaju se sa najprestižnijim trofejom u svetu fudbala – zaključio je Savićević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here