Savršen brak samo uz inteligentniju ženu

0

 

Kraljica Elizabeta II i princ Filip su idealan primer da formula radi, smatraju istraživači

 

 

Držeći se ove formule, parovi povećavaju za 20 odsto svoje šanse da imaju dugotrajnu i srećnu vezu, tvrdi tim istraživača sa Biznis škole u Ženevi, nudeći kao primer brak britanske kraljice Elizabete II i vojvode od Edinburga koji traje već više od šest decenija.

 

Britanska kraljica je, naime, četiri godine i deset i po meseci mlađa od princa Filipa. Oboje potiču iz iste sredine mada je vojvoda od Edinburga, koji u sebi ima grčke i danske kraljevske krvi, morao pre braka da stekne britansko državljanstvo.

Ne želeći da spekulišu o njihovoj inteligenciji, naučnici su ipak istakli da je kraljica u bezbroj prilika pokazala smisao za diplomatiju dok se njen suprug uglavnom isticao sposobnošću da uvredi sagovornika.

 

Istraživanje, čiji su rezultati objavljeni u časopisu "European Journal of Operational Research“, obuhvatalo je 1.074 parova starih od 19 do 75 godina i imalo je za cilj da ustanovi koji društveni faktori najviše utiču da brak bude dug i srećan.

 

Osim što treba da bude pet godina mlađa od muža i da s njim deli isto društveno poreklo, supruga bi takođe trebalo da bude najmanje 27 odsto pametnija od svog životnog saputnika. Bilo bi dobro da ona ima diplomu, dok za njega to nije poželjno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here