Savršena vagina košta 3.000 funti

0

Istraživanje koje je objavljeno u britanskom stručnom Žurnalu za ginekologiju i akušerstvo uopšte dovodi u pitanje hirurške procedure čiji je cilj estetski zadovoljavajući izgled genitalija. Međutim, u praksi, operacije koje poboljšavaju izgled polnih organa, bilo da su razlozi fiziološke ili psihološke prirode, su u porastu, i to za 70 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Većina zahvata se svodi na smanjivanje količine tkiva koje se naslanja na matericu, ili rekonstrukcija stidnih usana. Labioplastija košta oko 3.000 funti u privatnoj praksi. Žene bično kažu da se odlučuju na ovaj zahvat jer se neprijatno osećaju kada nose usku grderobu, voze bicikl ili su pred partnerom.

Neki ginekolozi i psiholozi dovode u pitanje etičnost ove vrste estetske hirurgije pošto ona eksploatiše duboke nesigurnosti, i promoviše predpubertetski izgled polnih organa, a upravo je to period kada su te duboke nesigurnosti i stvorene.
 

Oni navode da i bol pri seksualnim odnosu, koji mnoge žene navode kao razlog za operaciju, nije fizološke već psihološke prirode i da je od hirurške intervencije mnogo bolje razgovarati sa psihologom kako bi se prevazišle nesigurnosti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here