”Šazam” sada prepoznaje pesme i preko slušalica

Vestionline
0
commons.wikimedia.org

U “Šazam” je dodata opcija pod nazivom “Pop-Up”. Umesto klasičnog prepoznavanja uz pomoć mikrofona, aplikacija sada može interno da “prisluškuje” muzički sadržaj koji se reprodukuje na telefonu i na osnovu digitalnog signala pronađe pesmu.

”Šazam” je veoma zgodna aplikacija za ljubitelje muzike. Naime, ona prepoznaje pesme i nalazi njihove tekstove samo na osnovu audio zapisa.

Dosad je ova aplikacija pesme mogla da prepoznaje isključivo koristeći mikrofon na telefonu što je onemogućavalo identifikaciju numera koje korisnik preslušava na slušalicama.

“Pop-Up” se može koristiti na dva načina:

  1. U slučaju da korisnik muziku sluša preko aplikacije koja ima mogućnost rada u pozadini (kao što su Spotifaj, Dizer itd.), potrebno je samo ući u “Šazam” i pritisnuti dugme za identifikaciju pesme
  2. Ako aplikacija ne podržava pozadinski rad, postoji opcija koja će na korisnikov ekran postaviti “lebdeće” dugme za prepoznavanje numere

Iako je Epl kupio “Šazam” 2018. godine, ova opcija je zasad dostupna samo za Android uređaje. Razlog što ova mogućnost nije prisutna na iOS uređajima je to što Epl ne odobrava aplikacije koje rade u pozadini.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here