SDU: Vučić pokušava da zastraši korisnike društvenih mreža

0

Luka Božović priveden na informativni razgovor zbog pisanja na tviteru

 

"Posebno zabrinjava slučaj da su prethodnih dana, iz istog razloga, na informativni razgovor pozivani i članovi njegove najbliže porodice, koji sa konkretnim slučajem nisu imali nikakve veze. Ovo, inače, nije prvi, a verovatno ni poslednji, slučaj pritiska na korisnike i korisnice društvenih mreža u Srbiji", navedeno je u saopštenju.

 

Socijaldemokratska unij ukazala je da je do navodnog incidenta došlo posle, kako se ocenjuje, zlonamernog izveštavanja medija o događajima na utakmici između Srbije i Albanije, kada je Božović u jednom od svojih komentara na Twitteru, parafrazirajući ratnu reporterku RTS-a, koja je tražila da se u njeno ime ispali jedan metak na Sarajevo, uporedio današnje tabloide sa državnim medijima iz devedesetih godina.

 

Slobodnom interpretacijom nekih tabloida, taj komentar protumačen je kao poziv na ubistvo urednika Kurira, Informera i Blica.

 

"Ocigledno je da Aleksandar Vučić, nakon uspešnog gušenja slobodnih politickih sadržaja na elektronskim medijima i stavljanja pod kontrolu gotovo svih štampanih medija, pokušava da zastraši i korisnike društvenih mreza – kao jedinog izvora nezavisnih informacija. Sloboda govora u Srbiji je svakim danom sve ugroženija", navedeno je u saopštenju.

 

Socijaldemokratska unija smatra da se "iza pokušaja kontrole nad svim informacijama koje bi mogle izaći u javnost krije panični strah SNS-a od objektivne javne analize katastrofalnih rezultata Vučićeve vlade".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here