Vesti
Milivoje Stojanović Šilo

Malo je Srba koji su svojim radom i umećem ostavili takav trag i u otadžbini i u Australiji kao što je to učinio čuveni Milivoje Stojanović – Šilo.

U nedelju 30. oktobra, s početkom u 18 časova, u sidnejskoj Operi održaće se komemorativno veče u čast našeg doajena narodne igre, koreografa i učitelja, koji je preminuo 25. maja u 93. godini.

Simbolično, za mesto na kojem će se evocirati uspomene i sećanja na “čika“ Milivoja, izabrana je sidnejska Opera, zdanje u kojem je Šilo nastupao sa svojim ansamblima i predstavljao svoju zemlju i svoj narod u najboljem svetlu, pred očima i uz ovacije multikulturne Australije.

Sva mesta u sali u kojoj će se održati komemoracija još ranije su rezervisana, pošto su se u velikom broju odazvale generacije igrača i njihovih roditelja, kao i Stojanovićevi prijatelji, kolege i poštovaoci, koji će se okupiti da odaju poslednju poštu i večnu zahvalnost renomiranom umetniku.

Za ovu priliku pripremljen je dvočasovni program, kao omaž radu srpskog umetnika, kao i izložba njegovih rukotvorina, nagrada i slika.

Od Šila će se oprostiti porodica, saradnici i uži krug prijatelja, a svi koji budu prisustvovali moći će da se prisete i da osete deo atmosfere sa raznih nastupa i da dožive ko je zapravo bio Milivoje Stojanović i šta je učinio za naše narodno stvaralaštvo na teritoriji Australije.

Milivoje Stojanović sa ansamblom 1986. u Sidneju

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here