Pexels

Za one kojima je potrebno da se “napune” energijom tokom dana. Izraz “mi smo ono što jedemo” već je odavno poznat, ali ako odbacimo sve stereotipe, moramo priznati da u tome ima puno istine.

Na kraju krajeva, ishrana direktno utiče ne samo na izgled i zdravlje, već i na emocionalno stanje. Ako su umor i gubitak energije česti sredinom dana, dodajte hranu sa ove liste u svoju ishranu.

Ovsena kaša u vodi ili mleku

Nisu nas džabe od detinjstva naučili da jedemo ovsenu kašu za doručak: ova kaša sadrži čitav miks vitamina neophodnih za telo (magnezijum, kalijum, kalcijum, fosfor, jod, cink) i najbolji je izvor složenih ugljenih hidrata koji dugo pružaju energiju. Pored toga, ovsena kaša normalizuje rad creva i oslobađa telo toksina.

Spanać

Spanać je skladište vitamina i korisnih svojstava. Sadrži vitamin C i gvožđe, koji značajno povećavaju efikasnost i energiju. Pored toga, spanać usporava starenje tela i jača imuni sistem.

Mahunarke

Pasulj, grašak i sočivo pomoći će vam da ostanete aktivni tokom celog dana. Visok sadržaj vlakana i proteina uravnotežuje nivo šećera u krvi i sprečava energetsku neravnotežu, što će vam pomoći da zaobiđete pospanost i letargiju.

Šargarepa

Šargarepa ne samo da izgleda lepo zbog svoje boje, već je bogata i mnogim korisnim svojstvima. Sadrži veliku količinu karotena, koji se u ljudskom telu pretvara u vitamin A. Nedostatak ovog vitamina dovodi do brzog umora i pogoršanja vida.

Jaja

Glavna prednost jaja je sadržaj brzo svarljivih proteina, koji podržavaju funkcije mozga i olakšavaju suočavanje sa teškim mentalnim i fizičkim stresom.

Orašasti plodovi

Bademi, lešnici, indijski orah i orasi sadrže ogromnu količinu važnih mikroelemenata. Oni su bogati složenim proteinima i vitaminima koji poboljšavaju mentalne performanse. Ali ne biste trebali previše da koristite orahe: 15-20 oraha dnevno biće dovoljno.

Banane

Banane podižu raspoloženje svojom pozitivnom žutom bojom i visokim sadržajem fruktoze i vlakana. One trenutno suzbijaju glad i ublažavaju umor. Osim toga, banane mogu pomoći u sprečavanju stresa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here