Sedam ruskih čuda

0

Wikimedia Commons/Florstein
Peterhof je jedna od najvećih turističkih atrakcija Rusije
 

 

Bajkalsko jezero

 

Bajkal se nalazi u istočnom Sibiru i smatra se najdubljim jezerom, ali i najvećim rezervoarom pitke vode na svetu. Duboko je 1500 metara, a boja vode je uprkos njenoj dubini izrazito bistra i plava.

Dolina gejzira

Dolina se nalazi na Kamčatki, a zanimljiva je zbog stotina aktivnih i atraktivnih gejzira. Svrstana je na UNESCO-vu listu svetske baštine.

Spomenik majci domovine

Ovaj veliki spomenik sagrađen je pedesetih godina prošlog veka u Volgogradu u čast svim vojnicima koji su izgubili život u Drugom svetskom ratu. Spomenik je uvršten u Ginosovu knjigu rekorda, a čak je dva puta viša od kipa slobode u Njujorku.

Peterhof

Ovo mesto izgrađeno je prema naredbi Petra I početkom 17. veka i nalazi se u neposrednoj blizini Sankt Petersburga. Zbog obilja zelenila, vode, zlata i divne arhitekture – smatra se top atrakcijom u turističkoj ponudi Rusije.

Katedrala Vasilja Blaženog

Katedrala se nalazi na Crvenom trgu a prepoznatljiva je po svojim kupolama i bojama. Sagrađena je u periodu između 1555. i 1561. godine u čast pobede cara Ivana Groznog nad Mongolima.

Stubovi Komske republike

Niko nije siguran u to kada su nastali, ali naučnici se slažu u jednom – da je samo priroda mogla načiniti nešto takvo. Procenjuje se da su nastali prije 200 miliona godina, a njihova visina je – 42 metra.

Elbrus

Najviša tačka Rusije, a prema nekima i najviši vrh Evrope. Prepun turista i zaljubljenika u skijanje i zimske radosti. Visina mu je 5600 metara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here