Sedmogodišnjak skupio više od 100.000 evra za pomoć Haitiju

0

Sedmogodišnji Čarli u akciji

Dečak je predložio majci da napravi formulare za donacije. Zatim su postavili formulare na Internet kako bi bili svima dostupni. A sa tatom, Čarli je organizovao humanitarnu vožnju bicikom kroz lokalni park.

 

Ruta im je bila osam kilometara. Posle nekoliko sati pročulo se za dečaka velikog srca tako da su počele da stižu donacije sa svih strana, a na vožnji kroz park su im se pridružili i građani Londona.

 

"Bio sam tužan kada sam video te strašne slike tako da sam morao nešto da uradim. Počeo sam da plačem i onda mi je sinulo. Iskoristio sam svoju ljubav prema vožnji bicikla kako bih prikupio novac. Nisam ni sanjao da ću na kraju skupiti toliku sumu", rekao je Čarli.

 

Čarli je na kraju dana uspeo da skupi 56.877 evra na sajtu JustGiving.com. Donacije će proslediti u UNICEF-ov fond za pomoć najmlađim Haićanima, kojima je potrebna voda, hrana i lekarska pomoć.

 

"Ovaj dečak je neverovatan. Zaista je predivno kad jedno dete odluči da uradi sve što je u njegovoj moći da pomogne ljudima koje uopšte ne zna. Ima nešto posebno u tome kad mališan iz Velike Britanije želi da pomogne detetu s Haitija", rekao je predsednik UNICEF-ovog fonda za pomoć deci Haitija, Majkl Njusom.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here