Najbolji teniser sveta Novak Đoković se priprema za američku turneju i sakuplja energiju za predstojeće izazove na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, gde će braniti 1. mesto na ATP listi i napasti večni rekord Mastersa.

Posle osvajanja turnira u Dubaiju, Novak se vratio u Srbiju i iskoristio je slobodno vreme da prikupi energiju i uživa sa svojom suprugom Jelenom u obilasku Srbije.

Tako je Nole sa suprugom Jelenom obišao Rtanj, a posle osvajanja najvišeg vrha planine – Šiljka, objavili su i zajedničku fotografiju sa prelepim pogledom.

View this post on Instagram

Uvek pogled ka vrhu, a put strm, blatnjav, klizav ali beskrajno zanimljiv i izazovan. Nekada mogu samo da te gledam i navijam dok se penjes (jer na te vrhove moras sam, al uz podršku) a nekada te pratim i s tobom uživam u pogledu i lepoti visine. Najlepše od svega je naše zajedničko vreme i te uspomene koje nas uvek zbližavaju ? zahvalna na još jednom osvojenom vrhu s tobom i uz tebe! @djokernole We climbed another mountain top together!! Yeeeeyyy!! ?There is nothing I would rather do than climb the peaks with you ? some of your “climbs” I observe as a cheerleader, and in some of them I actively participate… i am so grateful and excited to have such strong partner in you. Love the challenge you bring to me, thank you for another amazing adventure amore!

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf) on

Novak i Jelena su oduševili osoblje u hotelu u kojem su odseli, a Telegraf prenosi priču sa šefom kuhinje hotela Ramonda, Milošem Ristićem koji je dočarao kakav su utisak Đokovići ostavili na osoblje, da li su bili zahtevni gosti, šta im je spremio za jelo i u kojoj domaćoj hrani i proizvodima su uživali.

– Hotel Ramonda je mali planinski butik hotel koji se nalazi na planini Rtanj. Jedna od naših specifičnosti je i personalizovana usluga gde svakog gosta tretiramo kao VIP ličnost. U skladu sa tim, svi zaposleni hotela su se prema Đokovićima ophodili kao prema drugim gostima, a naravno da je svima nama bila čast i zadovoljstvo da ugostimo najboljeg sportistu i ambasadora naše zemlje u svetu – rekao je Miloš na početku razgovora za Telegraf.

View this post on Instagram

??Osvojio je sve, a sada i Rtanj! Najbolji teniser Srbije i sveta i za mnoge najbolji u istoriji belog sporta – @djokernole je bio gost našeg hotela. Bila nam je izuzetna čast i nadamo se da ćemo imati priliku da Noleta ugostimo opet. ⛰️ . ? Novak je sa nama podelio svoje utiske koje prenosimo u nastavku: "Veoma smo zahvalni na izvrsnoj gostoljubivosti, ljubaznosti i trudu svih ljudi u hotelu da nam omoguće što prijatniji i lepši boravak. Uživali smo i vrlo rado ćemo se vratiti u skorijoj budućnosti. Rtanj je moćan i tajanstven i definitivno poziva i doziva ljude k njemu" – Novak Đoković ? . #ramondartanj #mountainhotel #planina #odmor #uzivanje #priroda #hotel #rtanj #ramondahotel #wellnesshotel #spahotel #tenis #novakdjokovic

A post shared by Ramonda Rtanj (@ramonda.rtanj) on

On je otkrio da je većina zaposlenih bila u prilici da razgovara sa Novakom i da ih je oduševilo što je neverovatno prirodan i kulturan.

– Većina zaposlenih je imala priliku da razgovara sa Novakom i Jelenom. Pored svih titula i osvojenih turnira i nagrada, Novak je neverovatno prirodan i kulturan mladić, što zapravo mnogo govori o njemu kao ličnosti i potvrđuje da zaista zaslužuje mesto koje zauzima na svetskom tronu.

Ističe da nije bilo treme kada je saznao da treba da sprema hranu za najboljeg tenisera sveta.

– S obzirom na to da sam u ovom poslu više od 15 godina, imao sam priliku da u kulinarskim krugovima saznam nesto više o njegovom načinu ishrane. Bio sam uzbuđen i želeo sam da pripremim upravo ono što on voli, a da to, opet, bude prilagođeno našem podneblju i planini Rtanj.

Otkrio nam je i u kojim jelima je Novak imao priliku da uživa na Rtnju.

– Kao i svi uspešni sportisti, porodica Đoković se hrani zdravo i kvalitetno. Trudili smo se da udovoljimo njihovom ukusu, ali i da im približimo specijalitete ovog kraja. Uživali su u našim domaćim proizvodima, kao što su sarma, sarmice od zelja, ajvar, kiseli kupus… ali i ostalim sadržajima hotela, posebno u prirodi, svežem vazduhu i čarima mistične planine Rtanj.

Zna se da Novak ima specifičan režim ishrane i da koristi određene namirnice koje nije lako nabaviti, ali ni to nije bio problem za šefa kuhinje. Miloš je još jednom istakao da mu je čast što je bio u prilici da kuva za Novaka Đokovića.

– Novak Đoković je svakako naš najuspešniji sportista i najpoznatija ličnost koja predstavlja našu zemlju u svetu. Bila mi je velika čast i privilegija da kuvam upravo za njega u našem novootvorenom hotelu. U ovom poslu, često se susrećem sa poznatim ličnostima iz zemlje i inostranstva koji posećuju vrhunske hotele, u kojima sam radio, što je svakako i hotel Ramonda.

Miloš veruje da će posle Novakove posete planina Rtanj dobiti još veću popularnost kod turista iz Srbije, ali i širom sveta.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here