Šef “mistrala” smenjen zbog pisma Rusima

0

Francuska ne sme da ispuni svoj deo dogovora, šef posla sa Rusima "platio" zbog toga
 

Direktor DCNS, Erve Gilu, "smenio je (šefa projekta) Iva Destefanisa" u četvrtak veče i tu odluku saopštio "direktorima u petak ujutro", preneo je ekonomski dnevnik "Le Eko" na svom sajtu. Kako pše taj list, Destefanis je "platio zbog pisma s pozivom poslato Rusiji za isporuku nosača helikoptera ‘mistral’". Pariz je suspendovao tu isporuku zbog ukrajinske krize.

 

Molbu AFP za komentar odbili su i DCNS i brodogradilište STX u Sen Nazeru, gde su izgrađena dva broda po narudžbi Moskve. Rusija je u sredu saopštila da će sredinom novembra preuzeti "Vladivostok", prvi od dva "mistrala", ali su to demantovali proizvođač i francuska vlada usred kritika zemalja NATO.

 

Zamenik premijera Rusije, Dmitrij Rogozin je na internetu objavio dokument predstavljen kao pismo rukovodstva DCNS koje poziva rusku stranu na svečanost 14. novembra u Sen Nazeru. DCNS je odbio da potvrdi autentičnost pisma, a francuska vlada je, preko ministra finansija Mišela Sapena, potvrdila da još "nisu ispunjeni" uslovi za isporuku prvog "mistrala" Rusiji.

 

U internoj poruci, Direktor DCNS, Erve Gilu "izričito ne pominje pismo", ali pominje "štetne posledice koje su u ovom trenutku nemerljive", piše "Lez Eko".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here