EPA/Cristophe Karaba
Dik Marti

Novinar Idro Seferi smatra da pretnja smrću bivšem švajcarskom senatoru Diku Martiju od strane srpskih obaveštajnih službi nije toliko odjeknula u Srbiji koliko na Kosovu, i ponovio reči zvaničnika iz Srbije da Beograd nema interes da ubije Martija, prenosi Kljan Kosova.

– To je vest koja je kasnila u Srbiji u odnosu na Kosovo i Švajcarsku jer nije bilo hitnih reakcija, ali smo imali neke reakcije nižeg ranga i advokata Gorana Petronijevića, koji kaže da Srbija u ovom nema interesa za ubistvo Dika Martija – navodi Seferi.

On kaže da je Milovan Drecun predsednik Saveta za Kosovo u Skupštini Srbije, pozvao Dika Martija da poseti Beograd i razgovaraju o celokupnom događaju.

– Pozvao je Martija da poseti Beograd i razgovara o ovoj temi – ali i o ratnim zločinima koje Marti istražuje. Naravno, čini se da pored saopštenja Tajne službe imamo i demanti da Srbija nema interesa da ubije Dika Martija – rekao je Seferi.

Seferi, između ostalog, kaže da je Marti uživao veliko poštovanje u Srbiji, posebno nakon njegovog izveštaja o zločinima počinjenim tokom rata na Kosovu, koji je kasnije formirao Sud u Hagu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here