Kosovo online
Fatmir Šeholi

Prištinski analitičar Fatmir Šeholi, iz Instituta za afirmaciju međunacionalnih odnosa, izjavio je da je u vreme dok je radio za Državnu bezbednost Srbije podatke dostavljao Demokratskom savezu Kosova.

On je govorio i o svojim aktivnostima u okviru obaveštajne službe OVK.

Šeholi je kazao da mu je zabranjen ulazak u Srbiju, kao i da vlasti u Beogradu žele da ga uhapse zbog njegovih izjava da je radio za DSK u “predratnom periodu”.

– Otišao sam na granicu i video da su mi blokirali ulazak. Već 30 godina se bavim stvaranjem dobrih odnosa, ne samo srpsko-albanskih, već i između drugih zajednica. Ne usuđujem se da uđem u Srbiju zbog svojih izjava u emisiji Adnana Merovcija, jer sam rekao da sam u vreme dok sam radio u Državnoj bezbednosti dve godine radio za Demokratski savez Kosova i slao im informacije – izjavio je Šeholi.

Kako je rekao, u posleratnom periodu se pridružio Kosovskoj obaveštajnoj službi (ŠIK), tajnoj službi koju su vodili pripadnici OVK.

Šeholi je istakao da je njegov šef tada bio Kadri Veselji, kao i da je blisko sarađivao sa dvojicom visokih rukovodilaca ŠIK Eljmijem Rečicom i Ljatifom Gašijem.

– Posle rata sam radio za Informativnu službu Kosova i šef mi je bio Kadri Veselji, sa ponosom to kažem jer sam dao svoj doprinos. Moji glavni saradnici su bili Eljmi Rečica i Ljatif Gaši. Sećam se da mi je Eljmi rekao, Fatmire treba da pridobijemo neke Srbe koji prihvataju državljanstvo Kosova – rekao je Šeholi.

4 COMMENTS

  1. Ово није никаква новост. То су радили и Муслимани и Хрвати. “Тито је био велики човек” и чували су Југославију од “Ћетника” радећи за УДБу (Усташку Државну Безбедност) Кад је дошло време ставили су U на чело. Неким Србима, то ни данас није јасно.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here