Printscreen/Youtube
Seka Aleksić

Pevačica Seka Aleksić izazvala je pravu pompu kada je odlučila da pokloni deset haljina maturantkinjama koje nemaju novca da kupe sebi toaletu za taj važan dan. Seka kaže zna kako je devojkama koje te važne večeri žele da se pojave u najboljem izdanju, ali da im finansije to ne dozvolavaju jer je i sam bila u sličnoj situaciji.

– Verujem da i da nisam bila u takvoj situaciji da bih isto uradila jer sam naučena da poklanjam, pomažem i verujem da je svrha našeg postojanja da činimo dobra dela. I kada nisam imala, i sada kada imam da sebi priuštim razne krpice, ja sam davala kako prijateljima, tako i ljudima koji nemaju. Poenta mog javnog obraćanja i jeste da dam podstrek da i drugi to čine. Postalo je fraza ali je istinito – naše malo nekad može biti mnogo nekom drugom.

Koliko je siromaštvo uticalo na vas kao ličnost da uvek budete borac u životu i da se ne oslanjate na nekog, već da sami krčite svoj put?

– Verujte mi da i kad sam najmanje imala ja sam bila srećna jer sam pored sebe imala zdravu porodicu. Svakako, naravno da je uticalo. Znala sam da kad budem bila zrela da radim, da ću dati sve od sebe da uvek budem bolja i da sada svojoj deci obezbedim sve što je potrebno. Veljko me je kroz zajednički život naučio da malo šire razmišljam od moje karijere, koja je svakako prioritet, i ja sam se opsutila i sada imam razne izvore prihoda ali i dalje svaki taj posao je meni zanimljiv i sa ljubavlju ga radim.

Jakov i Jovan će imati obezbeđenu budućnost s obzirom na vaš status koji imate kada je reč o finansijama. Da li ste i zbog toga spokojni?

– Moj suprug i ja se trudimo da ih učimo pravim vrednostima od malih nogu. Sigurno je sa će od nas imati podršku i pomoć ali ćemo težiti ka tome da rade posao koji vole, zarađuju za sebe i svoju porodicu, a mama i tata će biti tu uvek kao vetar u leđa.

Promenili ste se od trenutka kada ste postali majka. Da li sada više praštate ljudima, imate više razumevanja prema ljudima?

– Ja sam i pre dece praštala ljudima. Ne želim da živim u lošim i ružnim osećanjima. Svima oprostim ali blizu sebe uvek držim ljude koji su mi istinski prijatelji, koji vole mene i moju porodicu i obrnuto.

Šta je za vas sreća?

– Zdravlje moje porodice. Osmeh koji imamo na licu svakog jutra kad se ugledamo. Posao koji volim i publika koja prati i ceni ono što radim.

Našli ste životnog saputnika koji razume vaš posao i podržava vas. No, šta zna kod Veljka da vas izbaci iz takta?

– Kako godine prolaze, sve više shvatam koliko sam sazrela pored Veljka i koliko ništa u mom životu ne bi bilo isto da on nije naišao. Pravi stub porodice i podrška. Teško je baš Veljka tako lako izbaciti iz takta. On je tačan, pravičan i voli uvek red da se zna. Pa eto, možda nekad kad skrenem sa puta, naljuti se i vrati me u pravac.

Vaše najveće bogatstvo, ako zanemarimo materijalno je zdrava i srećna porodica. Da li ste na to najviše ponosni, da li je to vaš najveći uspeh?

– Naravano. Daće bog da nas bude još više. Što je više dece to je kuća srećnija. Nadam se, uz veru u boga, da će Jakov i Jovan dobiti još braće ili sestara.

Rekli ste da želite da imate petoro dece. Da li biste voleli da sledeće dete bude devojčica?

– Šta god da je – volela bih.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here