Seksi tužiteljki zabranjeno da uđe u EU

0

I ona je na spisku: Natalija Poklonskaja
 

”Zbog pogoršane situacije u Ukrajini, odlučili smo da na listu dodamo još 13 imena i dva privredna subjekta, tako da je broj osoba pod sankcijama sad 61””, rekla je novinarima u Briselu visoka predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton, koja je predsedavala ministarskim savetom.

 

Pročitajte još:

* Ukrajinci bi da privode seksi tužiteljku Krima
* Krim čuva Putinova seksi tužiteljka

* EU se ne šali: Proširila sankcije Rusima

Moskva je izrazila razočaranje zbog ovakve odluke, i da ovo predstavlja jednodimenzionalnu politiku koja neće rešiti probleme u Ukrajini.

Na listi sankcionisanih je ukupno 13 ljudi i dva privredna subjekta. One u utorak stupaju na snagu.

 

Pored Poklonskaje, na listi nepoželjnih se našao i državni tužilac Sevastopolja Igor Ševčenko. Na "crnoj listi" su se našli i zamenik predsednika Vjačeslav Volodin, komandant vazdušnih snaga Vladimir Šamanov, poslanik u Dumi Vladimir Pligin.

 

Kanada je takođe uvela sankcije protiv još 12 ruskih i ukrajinskih zvaničnika nakon jučerašnjeg referenduma na istoku Ukrajine, na kojem su gradjani Donjecke i Luganske oblasti velikom većinom glasova izglasali nezavisnost od Ukrajine.

 

”Objavljujemo uvodjenje sankcija protiv dodatnih šest ruskih i isto toliko ukrajinskih pojedinaca koji su doprineli ruskom kršenju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine", izjavio je u ponedeljak kanadski premijer Stiven Harper, a prenela agencija AFP.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here