Seksualni stil otkriva kvalitet veze

0

Nije svaki seks dobar seks. Svaki par ima svoje načine na koje se seksualno izražava, a to zavisi od njihove povezanosti, seksualnog iskustva i, naravno, karaktera.

 

Svakodnevni život i rutina često uzmu danak u spavaćoj sobi, a da se to i vama ne bi dogodilo vreme je da se suočite sa istinom i preduzmete odgovarajuće korake. Najpre bi trebalo da naučite koji vas seksualni stil karakteriše, a potom da učinite nešto što će dovesti do promene, ako je želite.

 

Komplementarni stil

 

Partneri uzbuđuju jedno drugo, a svako je odgovoran za vlastitu seksualnost, ali uigrani su kao tim.

 

I jednoj i drugoj osobi dopušteno je da inicira ili odbije seks. Svaki od partnera slobodan je u izražavanju želja, što može da rezultira zanimljivim i raznolikim seksom.

 

Prednost komplementarnog stila je u tome što partneri dele iskustvo, a nedostatak mu je taj što se takav seks često pretvara u rutinu, a ljubavnici se uzimaju zdravo za gotovo.

 

Tradicionalni stil

 

Takvi parovi su predvidivi i stabilni. Vole mir, a u vezi žele sigurnost i osećaj vrednosti. Ljubavnici koji naginju tradicionalnom stilu znaju da budu zabrinuti zbog seksa, ali kod njih se jasno znaju uloge muškarca i žene.

 

Seks je u takvim okolnostima muško područje, a žena je zadužena za intimnost i emocije. Tradicionalni stil je dobar jer se jasno znaju uloge u vezi, ali i u seksu. Nedostatak mu je manjak seksualne intimnosti i neravnopravnost partnera.

 

Stil srodnih duša

Ljubavnici uživaju u razmeni iskustava i razgovoru o vezi. Provode mnogo vremena zajedno, jasno izražavaju svoje osećaje i partnerove potrebe stavljaju ispred svojih. Oba partnera se osećaju prihvaćeno, voljeno i željeno, bez straha i osude. Nedostatak mu je taj što se preterano boje da će povrediti partnera, a problem često zna da postane hroničan.


Strastven stil

Reč je o parovima čiji su odnosi obeleženi jakim emocijama, dramom i snažnom strašću. Taj divlji odnos karakterišu živahnost, pustolovina, zabava, uzbuđenje i otvorenost. Svakako je reč o stilu koji oduzima dah. Međutim, nedostatak mu je taj što su ljubavnici skloni i strastvenim svađama, a veza je nestabilna.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here