MSP
Nikola Selaković

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković čestitao je danas šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu nacionalni praznik Dan Rusije.

Kako je saopšteno iz Ministarstva spoljnih poslova, Selaković je Lavrovu uputio najbolje želje za napredak i blagostanje naroda prijateljske Ruske Federacije i izrazio uverenje da je njihov nedavni susret dao snažan doprinos daljem jačanju tradicionalnih prijateljskih veza dve zemlje, kao i unapređenju svestrane srpsko-ruske saradnje.

“Koristim i ovu priliku da izrazim veliku zahvalnost Ruskoj Federaciji i Vama lično, na principijelnoj podršci očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije i naporima da se pitanje Kosova i Metohije reši mirnim putem, kroz dijalog, u interesu očuvanja stabilnosti čitavog regiona”, navodi se u čestitki ministra Selakovića.

On je istakao i da Srbija visoko ceni blagovremenu i svesrdnu pomoć koju joj Ruska Federacija pruža u borbi protiv Covid-19, što, kako je konstatovao, potvrđuje postojanost bratske solidarnosti, koja je tradicionalno prisutna u odnosima naroda i država.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here