Tanjug
Nikola Selaković

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković čestitao je Vaskrs patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima koji ovaj praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru.

Poželevši da praznični dani donesu duhovni mir, radost i snagu, Selaković je istakao da simbolika Vaskrsa treba podstakne sve da slede i neguju sveti put božanske ljubavi, nadahnjujući u svakome potrebnu mudrost i snagu da pronađu odgovore za sva iskušenja.

“Blagodatna snaga Vaskrsa uliva nam veru u novi život i večnu pobedu dobra nad zlom, osvetljavajući put koji treba da sledimo i pozivajući na istinsku bliskost i zajedništvo sveg roda srpskog“, ističe se u čestitki.

Selaković je poručio da snažno veruje da će mudre reči patrijarha Porfirija jačati duh jedinstva i solidarnosti među svom našom pravoslavnom braćom i sestrama, kao i da će njegova dela pružati duhovnu i moralnu podršku rodu pravoslavnom u očuvanju nacionalnog i duhovnog identiteta.

“Sa željom da Vaskrs provedete okruženi dobrim zdravljem, ispunjeni spokojem i verom u večni život, pozdravljam vas najradosnijim pozdravom: Hristos Vaskrse!“, navodi se u čestitki šefa srpske diplomatije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here