Tanjug
Nikola Selaković

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sastao se danas sa ambasadorkom Kine Čen Bo i u razgovoru izrazio zadovoljstvo zbog kontinuiranog jačanja prijateljstva, političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou i sveobuhvatnog strateškog partnerstva dve zemlje.

Selaković je ukazao i da nedavna poseta ministra inostranih poslova Vang Jia predstavlja još jednu potvrdu čeličnog prijateljstva i da je pokazatelj toga da je, uprkos pandemiji virusa korona, politički dijalog Srbije i Kine veoma intenzivan.

Kada je reč o ekonomskoj saradnji Srbije i Kine, Selaković je konstatovao da je veoma značajno to što trgovinska razmena beleži konstantan rast, i napomenuo da je zahvaljujući saradnji u okviru formata „Pojas i put“ i Kina-CIEZ ona utrostručena u poslednjih pet godina.

“Zadovoljni smo i visoko cenimo rad kineskih kompanija u Srbiji na zajedničkim projektima u oblasti infrastrukture i energetike”, rekao je Selaković, a saopštilo Ministarstvo.

Podvukao je da dinamika realizacije većine projekata ide dogovorenim tempom, a da se neki realizuju i brže od rokova predviđenih ugovorom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here