EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
Nikola Selaković

“Dok Aleksandar Vučić vodi politiku koja osiguranje mira i stabilnosti postavlja ne samo kao nacionalni cilj Srbije, već gleda i značajno šire, čuvajući čitav naš region, dotle mali balkanski Hitler, jedino sanja o tome kako ognjem i mačem da pokori i osvoji sever Kosova i Metohije, kako da Srbe skloni sa lica zemlje i stvori tzv. Veliku Albaniju”, izjavio je ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.

Reagujući na najnovije uvreda koje je Aljbin Kurti uputio predsedniku Srbije, Selaković je naglasio:

– Dok Aleksandar Vučić vodi politiku koja osiguranje mira i stabilnosti postavlja ne samo kao nacionalni cilj Srbije, već gleda i značajno šire čuvajući čitav naš region, gradeći regionalne inicijative poput Otvorenog Balkana, gradeći auto-puteve i brze pruge, koje sve više povezuju prestonice regiona, pokazujući spremnost da celom Zapadnom Balkanu pomaže onim čega na tržištu nedostaje, bilo da su to vakcine, respiratori ili pšenica i kukuruz, dotle mali balkanski Hitler, jedino sanja o tome kako ognjem i mačem da pokori i osvoji sever Kosova i Metohije, kako da Srbe skloni sa lica zemlje i kako da stvori tzv. Veliku Albaniju”.

– Mali balkanski Hitler se ne bavi ničim drugim do Hitlerovim idejama, lažima i provokacijama i bilo bi dobro kada bi tu mogao da se zaustavi, ali kada je neko mali balkanski Hitler, od njega ništa ne može da vas iznenadi – naveo je Selaković.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here