EPA/Katia Christodoulou
Nikola Selaković

Srbija, u skladu sa normama međunarodnog prava, ne može da prihvati rezultate referenduma u ukrajinskim regionima Donjeck i Lugansk, izjavio je ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.

– To bi bilo potpuno suprotno našim nacionalnim i državnim interesima, očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta i nepovredivosti granica – istakao je Selaković na konferenciji za novinare.

Naveo je i da se plan konsultacija sa MSP Rusije potpisuje od 1996. godine i da je reč o tehničkoj stvari i da nema kao temu konsultacije bezbednosne politike.

– To je dokument koji se potpisuje od 1996. godine, reč je o tehničkoj stvari, koja, pogotovo ove godine, pored bilateralnih konsultacija koje se tiču Ujedinjenih nacija, a što je za nas posebno važno zbog Kosova i Metohije, nema kao temu konsultacije bezbednosne poltiike – istakao je on.

Selaković je kazao da je njegov lični stav da je Srbija mogla i da odbije da potpiše sporazum, ali da u njemu ne vidi ništa suštinski sporno zbog čega bi saradanja Srbije i Rusije natom planu trebalo da bude prekinuta

6 COMMENTS

  1. rusi kao i svaki drugi narod imaju pravo na samoopredeljenje, u skldau sa medjun. pravom. u sssr oni su bili narod a ne nacion. manjina. bas kao i hrvati i slovenci, cije republike srbija priznala. medjutim, albanci na kosovu i metohiji nemaju pravo na saoopredeljenje jer su nacionalana manjina po svim Ustavima od 1945. a imaju maticnu drzavu albaniju!

  2. Narod ima pravo da se opredeli sa kim hoce da zivi, vi ostali mozete im pljunuti pod prozor i to nemozete.

  3. Znaci i siptari mogu da se prikljuce Albaniji jer yto zele? I da odnesu staru Srbiju i kraljevski grad Prizren? Odcepljivanje je i dovelo sest republicica sa vrlo losim ili osrednjim politicarima.
    Samo se vi cepite, hahahahah

  4. Selakovic ne trba da prizna, ko su mu preci bili. Treba da se povuce ili da ga neduzni pacenici sklone.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here