Selbi: Titula za pokojnog oca

0

Mark Selbi
 

“Otac mi je umro kada sam imao 16 godina, dva meseca pre nego što sam postao profesionalac, a njegove poslednje reči bile su: ’Želim da postaneš svetski prvak’. Odgovorio sam mu: ’Postaću jednog dana’. Sada se to i ostvarilo“, rekao je 30-godišnji Selbi.

 

U finalu je Selbi bio bolji od čuvenog Ronija O’Salivena, branioca titule, sa 18:14.

“Do sada bih pogodio svaki put kada bih imao priliku, ali u finalu sam zbog umora često promašivao. Ali u samoj završnici, kada je Roni prišao na 15:14, odigrao sam verovatno najbolje u svom životu u poslednja tri frejma. Morao sam da ga napadnem i to sam učinio. Pobeda nad Ronijem za prvu titulu jeste ostvarenje mog sna“, kazao je momak iz Lestera.

 

Petostruki šampion O’Saliven prvi put u karijeri poražen je u finalu i propustio je priliku da se izjednači sa Rejom Riardonom i Stivom Dejvisom, koji imaju po šest titula svetskih šampiona. Od njih je samo trofejniji Stiven Hendri sa sedam titula.

“Trudio sam se najviše što sam mogao, ali on je jednostavno bio i suviše dobar. Ovde u Šefildu sam ostvario neke od svojih najvećih pobeda, ali i porazi su deo sporta. Otići ću da ’oližem rane’ i probaću da se vratim još jači. Imao je pravi odgovor na sve što sam učinio, i više od toga“, rekao je O’Saliven.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here