EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Selektor Hrvatske Veljko Mršić nije platio danak neodlaska reprezentacije na Olimpijske igre.

Preživeo je i ostaće selektor najmanje do septembra 2022. godine, uz uslov da ne može da prihvati ponudu nijednog kluba kako bi bio maksimalno posvećen reprezentaciji.

Hrvatsku očekuju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo koje će se igrati u četiri prozora počevši od novembra ove godine. S obzirom da košarkaši iz NBA ili Evrolige teško da mogu da odgovore zahtevima reprezentacije postavlja se pitanje mladih igrača. Mršić je odgovarajući na pitanje zašto mladi hrvatski igrači sve više beže u klubove iz regiona odgovorio.

– Naši klubovi su u finansijskom zaostatku u odnosu na regionalnu konkurenciju. Pa jedan Mornar iz Bara ima budžet kao tri naša kluba zajedno. Pa pogledajte vi samo koga je doveo Partizan, Zaka Lideja i Kevina Pantera, obojicu iz Milana. A taj Panter, koliko čujem, stoji 1,2 miliona evra godišnje, a naša tri vodeća kluba, Split, Cibona i Zadar, imaju zbirni budžet od 1,5 miliona evra. Ili dvojica Igokeinih Amerikanaca, Klemons i Karmajkl, vrede koliko i ceo budžet Zadra. S poreskim sistemom kao članice Evropske unije nama je teško da konkurišemo zemljama u okruženju koje nisu u EU – rekao je Mršić.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here