Foto: Tanjug/AP
Fernando Santoš

Selektor Portugala Fernando Santoš govorio je uoči utakmice te selekcije i Srbije u Lisabonu.

Dve reprezentacije u međusobnom duelu odlučuju o direktnom plasmanu na Mundijal, s tim da Srbiji treba pobeda.

Santoš nema dilemu ko će igrati u Kataru.

– Portugal će se sutra kvalifikovati i igraće na Svetskom prvenstvu – rekao je Santoš.

Prokomentarisao je i ekipu koju selektira Dragan Stojković Piksi.

– Očekujem od reprezentacije Srbije ono što sam očekivao i na prethodnim utakmicama. Ne očekujem drugačiji stav. Ovo nam je šesta međusobna utakmica od 2015. godine. Uvek razmišljaju o pobedi, traže situaciju za gol. U poslednje vreme igraju sa tri štopera. Imaju kvalitetne igrače, vole da imaju loptu u nogama. Ne menjaju stav nikada. Neće igrati sigurno na nerešeno. Oba tima će pokušati da pobede, to je igra – istakao je on i dodao:

– Srbija ima reprezentativce koji vole da igraju, spremne da kreiraju igru. Najpre da vidimo u kojem stanju je njihova odbrana, možda je to jedina razlika u pripremi nedeljne utakmce u Lisabonu. Odlično se poznajemo, skoro jednom godišnje igramo sa Srbijom. I u ovom slučaju spreman sam da ustvrdim – radi se o dva tima velikog kapaciteta. Uprkos svemu, uveren sam u našu pobedu.

Nastavio je sa rečima uvažavanja protivnika.

– Imamo jaku ekipu, spremnu da dođe do gola protivnika. Naš kvalitet su i defanzivni fudbaleri, kadri da iznesu utakmicu. Obe ekipe moraju da pobede, očekujem da će Srbija krenuti presing unapred i da će nas to pokrenuti. Nijedan od timova neće igrati defanzivno, tražićemo prostore i ravnotežu, fokusirani na maksimalan učinak – zaključio je on.

Utakmica je na programu u nedelju od 20.45.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here