Selektor ženske ragbi reprezentacije: Veliki uspeh na EP

0

 

"Ovo je bio završetak ciklusa od godinu i po dana. Ciljevi su bili da reprezentaciju vratimo na međunarodnu scenu i obezbedimo opstanak u B grupi, što je ostvareno. U kom pravcu će dalje ići ženski ragbi zavisi od klubova i saveza", rekao je Milenković i najavio ostavku.

Srbija je na kontinentalnom prvenstvu, održanom proteklog vikenda, izgubila od selekcija Mađarske, Luksemburga i Bugarske, a savladala je Sloveniju rezultatom 25:0.

"Možda smo protiv Luksemburžanki i Bugarki mogli da ostvarimo i bolji rezultat da nije bilo izuzetno lošeg suđenja", rekao je Milenković.

Reprezentativke su u Litvaniju išle minibusom, putovanje na prvenstvo je trajalo 28 sati, što je, kako je dodao Milenković, izazvalo umor kod igračica.
"Nastup u Vilnjusu je bilo prvo pojavljivanje najboljih srpskih ragbistkinja na Evropskom prvenstvu još od 2011. godine. Najbolji utisak su ostavile kapiten Isidora Savković i Marija Tanasijević. Dobru igru su pružile i Dragica Kovačević, Jelena Živković, Ivana Srejić i, naročito u utakmici sa Slovenijom, Tamara Mihajlović",
rekao je Milenković.

Prvo mesto u Vilnjusu je osvojila Mađarska koja je u finalu pobedila Litvaniju sa 40:5. Treće su bile Izraelke, a četvrte igračice iz Letonije.

EP 2015. godine biće ujedno početak ciklusa kvalifikacija za Olimpijske igre u Riju de Žaneiru 2016. godine.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here