Selo gori, a Dačić se češlja!

0

Posle predsednika Srbije Borisa Tadića i ministar Dačić posetio "selo"
 

Zahvaljujući se na poklonu, Dačić je rekao da je Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) zadovoljstvo što može da pruži pomoć u snimanju serije, u kojoj srpsko selo i seljak nisu prikazani sa podsmehom, ironijom i nipodaštavanjem, kao u mnogim drugim slučajevima.

 

U toku je snimanje poslednjeg ciklusa četvrtog serijala "Selo gori, a baba se češlja".

Filmska ekipa iza sebe ima 500 dana snimanja, a oko sebe meštane Kukljina, Medveđe i Bogdanja, sela koje "glume" virtuelni Petlovac, a koji su uvek spremni da pomognu.

Radoš Bajić je izjavio da je gledanost serije zabeležila i Komisija za medije Evropske unije, jer je u pitanju nezapamćena gledanost, ne samo igranog, nego svih ostalih programa.

"Svake subote preko 3,5 miliona državljana Srbije gleda naše nove epizode. Prema takozvanom "šeru" (udelu u gledanosti), sinoćna epizoda imala je šer sedam. To znači da su, od ukupno uključenih stotinu televizora, gledaoci na 70 pratili nove meštana Petlovca, a preostalih 50 programa, koliko je na raspolaganju našim gledaocima, "delilo" je ostalih 30 odsto", rekao je on.

"Svako od nas ima neko svoje selo. Nadam se da ona nikada više neće goreti i da političari neće da se češljaju dok selo gori, nego da pomažu da se takve stvari više nikad ne dese", rekao je Dačić.

"Računajte na nas da ćemo vam uvek pomoći da uradite ono po čemu će narod ovu seriju pamtiti mnogo duže nego što će biti dužina emitovanja ovih epizoda", dodao je on.

Ljudi se identifikuju sa likovima, često i zatraže pomoć od ekipe koja ima skoro 600 ljudi, naveo je Bajić i ocenio da zato projekat "Selo gori, a baba se češlja" predstavlja veliku društvenu odgovornost prema publici i kulturno- socijalnom miljeu Srbije.

On je dodao da je odlučio da, u ime ekipe, u znak zahvalnosti policijskim upravama u Kruševcu, Kraljevu i Kragujevcu, pokloni automobil "golf 5", kad je video akciju u kojoj su policajci "automobilom koji na Bubanj Potoku ne bi mogao da dobije ni 300 evra" učestvovali u presecanju lanca trgovine narkoticima.

Bajić se u ime ekipe zahvalio i zato što, zbog potreba snimanja, često mora da se zaustavi saobraćaj na lokalnim i regionalnim putevima, uz potpuno razumevanje predstavnika policije.

Automobil je dovezao glumac Nenad Okanović, popularni "sin Dragan", a setu je pored velikog broja novinara, snimatelja, fotoreportera i obezbeđenja prisustvovao i najveći broj angažovanih glavnih glumaca.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here