commons.wikimedia/Alex Beltyukov

“Rusija će povećati svoje snage na zapadnoj granici kao odgovor na povećanje vojnog prisustva SAD u Poljskoj”, izjavio je za Sputnjik zamenik predsednika Komiteta Saveta Federacije za međunarodne poslove Vladimir Džabarov.

– Naravno, Rusija će pojačati svoje jedinice u tom regionu. U Poljskoj očigledno to ne razumeju. Možda žele da budu nečija vojna baza. Sa tačke gledišta bezbednosti, Poljska neće dobiti ništa od raspoređivanja američkih trupa – naglasio je Džabarov.

Ranije je ministar odbrane Poljske Marijuš Blaščak izjavio da će američke trupe biti raspoređene na šest lokacija u republici. On je na “Poljskom radiju” naveo da će u Poljskoj biti šest tačaka na kojima će se nalaziti američke jedinice.

Američki predsednik Donald Tramp rekao jw da će Poljska kupiti do 35 aviona F-35. Objavljeno je i da su se SAD i Poljska dogovorile o raspoređivanju eskadrile američkih izviđačkih bespilotnih letelica MKu-9 na poljskoj teritoriji i složile su se oko planova Vašingtona da se poveća brojnost trupa SAD sa sadašnjih 4.500 ljudi na 5.500 vojnika.

Sa svoje strane, Poljska se obavezuje da će o svom trošku pripremiti svu neophodnu infrastrukturu za smeštaj tako velikog broja američkih vojnika i tehnike i da će izgraditi vojni aerodrom koji bi mogao da se iskoristi za prebacivanje snaga “za vojne vežbe i nepredviđene slučajeve”.

2 COMMENTS

  1. Eto vicete dobiti. Ko kod ima bazu Americke vojske taj profitira. NJemacka Turska ima jos i niko se ne zali.

  2. Poljaci ne vide da su samo topovsko meso i da ce ih kauboji ostaviti na cedilu kad zagusti. Tako su hteli i Sovjetski Savez da uvuku u rat, kad su organizovali besmisleni ustanak u Varsavi 1944 godine. Staljin je znao da bi se Poljaci potom pridruzili Nemcima i njegovi vojnici su mirno gledali razvoj borbe sa istocne obale Visle.
    Tada su imali oko 170000 zrtava za nedelju dana. Sledeci put ce dobiti novu granicu i postace samo geografski pojam. Rusi nisu i ne mogu zaboraviti divljanje i izivljavanje Poljaka u Rusiji. Bajonetima su vadili embrione iz trudnih Ruskinja i zasivali im zive macke u utrobu. Sve to radi vatikanska mafija. Poljaci su nespasivo zavedeni i zaludjeni. Susede ne mozes birati. Ne moras ih voleti, ali moras ziveti sa njima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here