EPA-EFE/ALIOU MBAYE

Fudbalski savez Egipta tvrdi da su navijači Senegala kamenjem i flašama gađali autobuse i igrače gostujuće delegacije pre početka revanš meča plej-ofa za Svetsko prvenstvo u Kataru. Senegal je izborio plasman na Mundijal posle boljeg izvođenja penala.

Publika je pokušala da zastraši fudbalere egipatske reprezentacije tokom zagrevanja, gađali su ih flašama i kamenjem sa tribina. Prilikom dolaska na stadion, autobusi su takođe bili meta napada – polomljeni su prozori i ljudi su povređeni. Priložene su slike i video snimci u sklopu žalbe gostiju.

“Egipatski nacionalni tim je bio izložen rasizmu i uvredljivim parolama. Svi igrači su bili mete, naročito Mohamed Salah”, piše u saopštenju Saveza gostujuće selekcije.

Tokom utakmice navijači domaće selekcije su desetinama lasera pokušali da ometaju Egipćane, a sve je kulminiralo tokom izvođenja penala, koje su Senegalci rešili u svoju korist 3:1.

U prvom meču baraža Senegal je slavio 1:0, da bi Egipat uzvratio u Dakaru autogolom Hamdija Fatija u četvrtom minutu utakmice. Pošto je posle 180 minuta rezultat u dvomeču bio 1:1 utakmica je ušla u produžetke u kojima su mreže mirovale, da bi domaći tim bio bolji u penalima i tako izborio plasman u Katar.

Tačku na plasman Senegala na Mundijal sa bele tačke stavio je Sadio Mane, koji je samo nekoliko nedelja na isti način svojoj reprezentaciji doneo titulu na Kupu afričkih nacija, takođe protiv Egipta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here