Senin omaž Seni na ledu (VIDEO)

0

Japanski takmičar u umetničkom klizanju Mijake (16) dobio je ime po čuvenom Brazilcu, trostrukom svetskom šampionu u Formuli 1, koji je strast prema svom sportu tragično platio životom.

 

Za višegodišnje saradnje s “Hondom” Ajrton Sena ne samo da je bio najuspešniji u Formuli 1 1988, 1990. i 1991. nego je osvojio i srca mnogih Japanaca. Porodica Mijake je 2002, osam godina posle pogibije brazilskog asa u trci za Veliku nagradu San Marina, po njemu nazvala sina.

Poraslo dete, ali se nije opredelilo da sedne u bolid. Ime s ponosom nosi i klizajući na ledu. Juniorski je prvak Japana, a u svom uzrastu je i osvajač Kupa Azije.

Minulih dana, na nacionalnom šampionatu, odlučio se za omaž legendarnom pilotu. Obukao je crveni kombinezon vozača Formule 1 i već je to nedvosmisleno ukazalo kome je njegova tačka posvećena.

Naravno, odelo je pretrpelo neke izmene u odnosu na ono u kojem je Sena bio prepoznatljiv. Umesto napisa “Honda”, primera radi, na grudima je bilo prezime japanskog takmičara.

Posebnu pažnju je privukao citat s njegovih leđa, ono o čemu je govorio Sena.

– Trka, takmičenje su u mojoj krvi. Oni su deo mene, deo mog života, tome sam posvećen celog života. Za mene je to iznad svega.

Tačka je takođe posvećena slavnom Brazilcu. Na početku Mijake zauzima stav vozača, a čuje se brundanje motora. Na kraju maše zastavom kao na cilju trke.

Nastup mu ipak nije dobio visoke ocene. Zauzeo je 17. mesto

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here