Fudbalska reprezentacija Mađarske napravila je jedno od najvećih iznenađenja ovog Evropskog prvenstva u fudbalu pošto je u meču grupe F odigrala nerešeno 1:1 sa aktuelnim svetskim prvaima, selekcijom Franuske.

Posle odličnog meča sa Portugalijom u prvom kolu pampionata, u kojem su odlično igrali tokom 80 minuta, a onda primili 3 gola u završnici, Mađari su verovali da mogu do velikog iznenađenja u meču sa Francuskom.

Tako su od samog starta odlično ušli u meč i nisu se povukli pred favorizovanim rivalom. Ipak, nisu uspeli da dođu do ranog gola. Posle početne inicijative domaćina, Francuzi su napali. Tako je golman Mađarske, Gulaši je bravurozno intervenisao dva puta, odbranio najpre Benzimun udarac, potom i Grizmanov na neverovatan način, ali je potonji bio u ofsajdu pa eventualni gol ne bi ni važio.

Do kraja poluvremena, nastavili su se napadi Francuske, a najbolju priliku imali su u 31. minutu. Embape je petom dodao loptu do Benzeme, ali se ovaj obrukao jer je prilično loše zahvatio loptu.

Sa druge strane, usledio je šok. Posle kontranapada Mađari preko Atile Fiole dolaze do vođstva.

U nastavku, Mađari su se povukli u želji da sačuvaju rezultat dok su Francuzi napali svom snagom. Tako je Dembele, koji je ušao u igru umesto Rabioa, pogodio stativu u 59. minutu da bi 8 minuta kasnije Mbape odlično prošao, dodao loptu na peterac, a Grizman pogodio za izjednačenje.

Do kraja meča, nizale su se šanse za Franusku, ali je rezultat ostao nepromenjen.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here